အိမ်မှာ “ရှမ်းနံနံပင်” တစ်ပင် စိုက်ထားတာက မီးဖိုချောင်မှာ ဆေးဂိုဒေါင်တစ်ခု ရှိနေတာနဲ့ တူတယ် 🌿
ဒါကို လုံးဝသဘောတူပါတယ်၊ ဘာလို့လဲဆိုတော့... ရှမ်းနံနံပင်က အစားအစာကို မွှေးပြီး စားချင်စဖွယ်ဖြစ်အောင် အနံ့ထည့်ပေးတာထက် ပိုကောင်းတဲ့ အချက်တွေ အများကြီး ရှိလို့ပါ။
ကျန်းမာရေးအတွက် အကျိုးကျေးဇူးတွေ အများကြီးရှိပါတယ်၊ ဥပမာ- 👇
တစ်ရက်ကို အရွက်စိမ်း ၇ ရွက် ၁၀ ရွက် ဝါးစားပါက
✅ လေပူထိုးတာ၊ ဗိုက်ပြည့်တင်းတာနဲ့ လေထတာတွေကို သက်သာစေတယ်။
✅ ရောင်ရမ်းမှုနဲ့ အဆစ်အမြစ်ကိုက်ခဲတာကို လျှော့ချပေးတယ်။
✅ သွေးအားကောင်းစေပြီး နှလုံးကို အားဖြည့်ပေးတယ်။
✅ အိုမင်းရင့်ရော်မှုကို နှေးကွေးစေတဲ့ ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်း (Antioxidant) တွေ ပါရှိတယ်။
✅ ရေနွေးကြိုသောက်ရင် ခန္ဓာကိုယ်ထဲက အညစ်အကြေးတွေကို စွန့်ထုတ်ပေးတယ်။
စိုက်ပျိုးရလွယ်ကူပြီး အလျင်အမြန်ကြီးထွားပါတယ်။ အိုးသေးသေးလေး တစ်လုံးဆိုရင် လုံလောက်ပါတယ်။ မီးဖိုချောင်ထဲမှာ အနံ့မွှေးတာရော အကျိုးကျေးဇူးတွေပါ ပြည့်စုံစွာ ရှိနေတာကြောင့်...
ပြောရရင်တော့... ဘယ်သူမှ မစိုက်ရသေးရင် အမြန်စိုက်ပျိုးထားလိုက်ပါနော်။