ဝက်သားနဲ.လည်း ချက်လို.ရပါတယ်
ဝက်သားပိန်းဥဟင်း
အထက်ဖက်က သူငယ်ချင်းတွေ ပိန်းဥကို အသားဟင်းချက်မစားတတ်ဘူးဆိုလို.တင်ပေးလိုက်ပါတယ်။
မွန်ပြည်နယ်ကလူတွေတော့ သိပြီးသားဖြစ်မှာပါ။
ကျွန်တော်တို.မွန်ပြည်နယ်မှာတော့ ပိန်းဥကို ငါး၊ပုဇွန်၊ဝက်သားတို.နဲ. နှစ်သက်ရာအသားနဲ. အမြဲချက်စားနေကြမို.ပါ။
ဒါကြောင့် ချက်နည်းလေး ပြန်လည်မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ဝက်သား - အနေတော် တုံးထားပါ
ပိန်းဥ- ရေဆေးပြီး ၂ ခြမ်းခြမ်းပါ
ကြက်သွန်နီ- ၁ လုံး ပါးပါးလှီး
ကြက်သွန်ဖြူ - ၃ မွှာ ပါးပါးလှီး
ပဲငံပြာရည် အနောက်
ဆား
ကြက်သားမှုန်.
နနွင်းမှုန်.
ငရုတ်သီးမှုန်.
မန်းကျည်ရည်
ရှမ်းနံနံ
--------------
အရင်ဆုံးဝက်သားကို ဆား၊နနွင်းမှုန်.၊ပဲငံပြာရည်အနောက်တို.နှင့်ရောနယ်ပြီး ၁၅ မိနစ်ခန်.နှပ်ထားပါ။
ထိုနည်းတူ ပိန်းဥကိုလည်း ရေဆေးပြီး ဆား၊နနွင်းမှုန်.တို.နှင့်ရောနယ်ထားပါ။
ချက်ပြုတ်နည်း
ဒယ်ထဲဆီထည့်ပြီး ငရုတ်သီးကြက်သွန်ဆီသတ်ပါ။
ဝက်သားထည့်ပြီး ခဏလုံးချက်ပေးပါ။
ရေကို ဝက်သားမြုပ်အောင် ထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်တည်ပေးပါ။ဝက်သားနူးအောင် ရေထပ်ထည့်ပြီး ချက်ပါ။
ဆီပြန်ပြီး ဝက်သားများ နူးခါနီးရင် ပိန်းဥထည့်ပါ။ရေအနည်းငယ်ထပ်ထည့်ပါ။
ကြက်သားမှုန်.ထည့်ပါ။အဖုံးအုပ်တည်ပေးပါ။
ပိန်းဥများ နူးလာပြီဆိုရင် မန်းကျည်းရည်ထည့်ပါ။
အရသာမြည်းပါ။အရသာအနေတော်ဖြစ်လျှင် ရှမ်းနံနံထည့်ပြီး မီးပိတ်လိုက်ပါ။
အခုဆိုရင် အရသာကောင်းပြီး စည်းစည်းလေးဖြစ်နေတဲ့ ဝက်သားပိန်းဥဟင်းကို ထမင်းပူပူနဲ.မြိန်ရှက်စွာ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

image