ထမင်းမြိန် ဟင်းတခွက် ``ခရမ်းကြွပ်သီး ထောင်း ´´
ထောင်းနည်း
ခရမ်းကြွပ်သီး ကို နူးအိအောင်ပြုတ်ပြီး
ကြက်သွန်ဖြူ ၊ ကြက်သွန်နီ ၊ ငရုတ်သီးစိမ်း တို့ကို
မီးကင် ၍ ငရုတ်ဆုံထဲသို့ တခုခြင်းစီ ထည့်ထောင်းပါ။
ထောင်းပြီး
ထိုင်း ငါးပိရည် ၊ သကြား (သို့ ) Plam sugar
ငါးငံပြာရည် ၊ နံနံ တို့ထည့်၍ သမအောင်မွှေပြီး
ထိုင်း အစားစာ ဖြစ်တဲ့
`` ရှူးရှဲ ခရမ်းကြွပ်သီးထောင်း´´ လေး စားလို့ရပါပြီ
😘
