ဖတ်ပြီးတာနဲ့ ရှောက်နူရွက်နံ့မွှေးမွှေးလေး ရလိုက်သလို ခံစားရပါတယ်ဗျာ။ 😊
ဘယ်လိုဖျော်ရမယ်၊ ဘယ်လိုပူပူနွေးနွေးသောက်ရင် ဘယ်လိုအရသာရှိမယ်ဆိုတာကိုပါ ပုံဖော်လို့ရလောက်အောင် ရှင်းရှင်းလင်းလင်း ပြောပြထားပါတယ်။
တကယ်တော့ ဆရာပြောသလိုပဲ ရှောက်နူရွက်ခြောက်ရေဟာ ကောင်းကျိုးများစွာရှိပါတယ်။ ဘာလို့လဲဆိုတော့ ရှောက်နူရွက်မှာ Citronellal, Limonene, Nerol လိုမျိုး မရှိမဖြစ်ဆီ (Essential Oil) တွေ ပါဝင်တာကြောင့် အောက်ပါအတိုင်း ကူညီပေးနိုင်ပါတယ် -
* အစာအိမ်နဲ့ အူလမ်းကြောင်း တင်းမာမှုကို လျော့ကျစေခြင်း
→ ဗိုက်ပွခြင်း၊ အောင့်ခြင်း၊ အစာမကြေ ရင်ပြည့်ရင်ကယ်
ဖြစ်ခြင်းတို့ကို သက်သာစေတယ်။
* အစာချေဖျက်ရည်ကို လှုံ့ဆော်ပေးပြီး အစာချေဖျက်မှုကို
ပိုမိုကောင်းမွန်စေခြင်း။
* အနံ့မွှေးတာက ဦးနှောက်ကို အနားရစေခြင်း → ပိုပြီး အိပ်
ပျော်လွယ်စေတယ်။
* ဘက်တီးရီးယားကို တိုက်ဖျက်နိုင်သော အာနိသင်ရှိခြင်း
→ ခံတွင်းကို ဆေးကြောရင် ခံတွင်းနံ့ဆိုးကို လျော့ကျစေ
နိုင်တယ်။
💡 အနံ့မွှေးပြီး အကျိုးကျေးဇူး အပြည့်အဝရစေဖို့အတွက် နည်းလမ်းကောင်းလေးများ.....
* ရေကို ဆူအောင်နွှေးပါ၊ ဒါပေမယ့် ရှောက်ရွက်ကို အချိန်
ကြာကြီး မပြုတ်ပါနဲ့ (အနံ့တွေ အငွေ့ပျံ မသွားအောင်လို့ပါ)။
* ဖျော်ပြီးနောက် ၃ မိနစ်မှ ၅ မိနစ်ခန့် ဖန်ခွက်ကို အဖုံးအုပ်
ထားခြင်းဖြင့် မရှိမဖြစ်ဆီတွေကို ထိန်းထားပါ။
* နွေးနွေးလေး သောက်သုံးခြင်းဟာ ရင်ပြည့်ရင်ကယ် သက်
သာပြီး စိတ်ကို အနားရစေဖို့ အကောင်းဆုံးပါပဲ။
