အိမ်မှာ ငှက်ပျောသီးစိမ်းတွေ ပိုလျှံနေချိန်မျိုးမှာ၊ အလွယ်တကူလုပ်နိုင်တဲ့ သရေစာတစ်ခုအဖြစ် လုပ်စားရတာကို ကျွန်တော်ကြိုက်ပါတယ်။ အကျိုးကျေးဇူးလည်းရှိပြီး အရသာလည်းရှိတဲ့ အစားအစာတစ်ခုပါပဲ 🍌✨
စလိုက်ရအောင်...
• ငှက်ပျောသီးကို အခွံနွှာ၊ သန့်စင်အောင်ဆေး၊ ရေကိုခြောက်အောင် သုတ်ပြီးမှ ပါးပါးလှီးပါ။ ဒါမှ မြန်မြန်ကြွပ်ပြီး ညီညာစွာ ကျက်မှာပါ။
• ပြီးရင် ငှက်ပျောသီးတွေ မဲမသွားအောင် ဆားရည်ထဲ ခဏလေးစိမ်ပြီး ရေပြန်ခြောက်အောင် သုတ်ပါ။
• ဆားအနည်းငယ် ဖြူးပြီး ညင်သာစွာနယ်ပေးပါ။ အကယ်၍ ပိုကြွပ်ပြီး ဆီပြန်လေး ဖြစ်ချင်ရင်တော့ မီးဖိုထဲမထည့်ခင် ဟင်းချက်ဆီအနည်းငယ် ပက်ဖျန်းပေးနိုင်ပါတယ်။
မီးဖိုကို မီးအနိမ့်မှ အလတ် (ခန့်မှန်းခြေအားဖြင့် ၁၃၀°C) ဖြင့် အပူပေးပါ။ ထို့နောက် ငှက်ပျောသီးလှီးထားသည်များကို မထပ်စေဘဲ ဗန်းပေါ်တွင် စီပါ။
မိနစ် ၂၀ မှ ၃၀ ခန့် အကြာတွင် စတင်ဝါလာလျှင် တစ်ဖက်လှန်ပြီး ရွှေဝါရောင်သန်းကာ မွှေးလာသည်အထိ ဆက်၍ ဖုတ်ပေးပါ။ 😋
အအေးခံရန် ခဏထားပါ။ ဒီလိုထားလိုက်ရင် ငှက်ပျောသီးတွေ ပိုပြီး ကြွပ်လာပါလိမ့်မယ်။ ပြီးရင် ဖန်ပုလင်းထဲ ထည့်သိမ်းထားပြီး တစ်နေကုန် သရေစာအဖြစ် စားသုံးနိုင်ပါတယ်။
အငန်ဓာတ်လေးနဲ့ ဆိမ့်ဆိမ့်လေး ကြွပ်ရွနေတာက အရမ်းစားလို့ကောင်းပြီး အထုပ်လိုက်ရောင်းတဲ့ မုန့်တွေထက်တောင် ပိုကောင်းပါသေးတယ်နော် 💛
ငှက်ပျောသီးစိမ်းမှာ ကောင်းကျိုးတွေ အများကြီးရှိပါသေးတယ်
• အမျှင်ဓာတ် မြင့်မားစွာ ပါဝင်လို့ အူလမ်းကြောင်း လည်ပတ်မှုကို ကောင်းမွန်စေပါတယ်။
• အစာအိမ်ကို အလွှာလိုက် ကာကွယ်ပေးတဲ့ Tannin (တန်နင်) ပါဝင်ပြီး အက်ဆစ်ဓာတ်ပြန်အထွက်ကို သက်သာစေပါတယ်။
• အဆီဓာတ်နည်းပြီး သကြားဓာတ်လည်း နည်းလို့ စိတ်မပူရဘဲ စားသုံးနိုင်ပါတယ်။
စမ်းလုပ်ကြည့်လိုက်ပါနော်။ အရသာရှိတဲ့၊ ကြွပ်ရွတဲ့အပြင် အစာအိမ်ကျန်းမာရေးအတွက်လည်း ကောင်းမွန်တဲ့ မီးဖိုချောင်က သရေစာလေးပါ။
