ထမင်းပေါင်းအိုးထဲ ရှာလကာရည်ထည့်ချက်တာက ထမင်းကို အလွယ်တကူ မပုပ်သိုးအောင် တကယ်ပဲ ကာကွယ်ပေးနိုင်သလား...?
အဖြေ- ဟုတ်ပါတယ်၊ တကယ်ပဲ ကူညီပေးနိုင်ပါတယ်။
ရှာလကာရည်က ဘယ်လိုကူညီပေးနိုင်သလဲ?
ရှာလကာရည်မှာ ပါဝင်တဲ့ အက်စစ်ဓာတ် (Acidity) ဟာ ထမင်းချက်နေစဉ်အတွင်း အနည်းငယ်ထည့်ပေးမယ်ဆိုရင် ထမင်းကို သိုးစေတတ်တဲ့ မှိုနဲ့ ဘက်တီးရီးယားတွေ ကြီးထွားမှုကို တားဆီးပေးပါတယ်။
အထူးသဖြင့် နွေရာသီလို ရာသီဥတုပူတဲ့အချိန်မျိုး ဒါမှမဟုတ် ရေခဲသေတ္တာမရှိတဲ့အခါမျိုးမှာ ရှာလကာရည်အနည်းငယ်ထည့်ပေးတာဟာ ထမင်းကို ပိုမိုကြာကြာခံအောင် ကူညီပေးနိုင်တဲ့ ရိုးရာလျှို့ဝှက်ချက်တစ်ခုပါပဲ။
အသုံးပြုပုံ အဆင့်ဆင့်....
၁။ ဆန်ကို ရေဆေးပြီး ရေကို ပုံမှန်အတိုင်း ထည့်ပါ။
၂။ ဆန် ၁-၂ ခွက်စာအတွက် ရှာလကာရည် လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတစ်ဝက်စာလောက်ကို အနည်းငယ်ဆမ်းထည့်ပါ။
၃။ ညင်သာစွာမွှေပြီး ပုံမှန်အတိုင်း ချက်ပါ။
(ဒီလောက်အနည်းငယ်ပဲထည့်တာဖြစ်လို့ ထမင်းကချဉ်သွားမှာကို စိုးရိမ်စရာမလိုပါဘူး။ အရသာလည်း လုံးဝမပြောင်းလဲသွားပါဘူး။)
အခြား ကောင်းကျိုးများ.....
* ထမင်းကို အနံ့ပိုမွှေးပြီး ပိုမိုနူးညံ့စေပါတယ်။
* တစ်ရက်ကျော် prze ထားတဲ့အခါ အနံ့ဆိုးထွက်တာကို
ကာကွယ်ပေးပါတယ်။
* မကြာခဏ ထမင်းလွှင့်ပစ်စရာမလိုတော့လို့ ကုန်ကျစရိတ်
ကို သက်သာစေပါတယ်။
အချုပ်အားဖြင့်
လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတစ်ဝက်စာ ရှာလကာရည်အနည်းငယ်ကို ထမင်းအိုးထဲထည့်ခြင်းဖြင့်...
ဘက်တီးရီးယားတွေကို တားဆီးပေးလို့ ထမင်းအလွယ်တကူ မပုပ်သိုးနိုင်ပါဘူး။
အရသာနဲ့ အနံ့လည်း လုံးဝမပြောင်းပါဘူး။
ဒါက ရှေးခေတ်ကတည်းက အသုံးပြုခဲ့တဲ့ လွယ်ကူတဲ့လျှို့ဝှက်ချက်တစ်ခုဖြစ်ပြီး ဒီနေ့ခေတ်အထိ အသုံးဝင်နေဆဲ နည်းလမ်းကောင်းတစ်ခုပါပဲ။
