7 ရက် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကျမတော့ ရဲယိုသီး နဲ့ အသ’က်ဆက်နေသူမို့ သူ့ကောင်းကျိုးတွေ အသေးစိတ်လေ့လာထားပါတယ်
အခုလဲ မအားပေမဲ့ ဝေဒနာတူတွေကို ကိုယ်ချင်းစာလို့ အကြံပေးပါရစေ
သွေ:လေးဘက်နာ
ရိုးရိုးလေးဘက်နာ
ဂေါက်ရောဂါ နဲ့ ကိုယ်ခံအားကျသူ
အရိုးအဆစ် ယောင်ယမ်းနာကျင်နေသူများ
ဒီရာသီမှာ ဒီဆေ:လေး တနေ့ထမင်းစားဇွန်း တဇွန်း 2 ဇွန်း စားပေးခြင်းဖြင့် သ.က်သာ ပျောက်ကင်းကြပါစေ
ဆေ:နည်း ရဲယိုသီးအမှည့်ကိုဇကာတိုက်ပီး ရလာတဲ့ အနှစ်ကို ထန်ညက်ရည်နဲ့ အရည်ခမ်းသည်ထိ ယိုထိုးစားပါ ဇကာတိုက်ချိန်တော့ တခါသုံးလက်အိပ်နဲ့ လုပ်ပါနော် လက်ပူမာဆိုးလို့ပါ
ကျမမှာ လေးဘက်နာပိုး 600 ကျော်ကနေ သွေ:လေးဘက်နာ ဘက်ကို ဆင့်ပွားဖြစ်လာချိန် အထိုင်အထ ခက်ခဲတဲ့ ဝေဒနာ နဲ့အတူ ကိုယ်ခံအား ကျပီး အရိုးကို*က်လို့ တချိန်လုံးအော်နေရတယ်
နီးဆပ်ရာ ဆရာဝန်က ပိုးသ*တ်ဆေ:တွေonချိန်မာ ဆံပင်တွေကျွတ်တာ မြင်မကောင်းဘူး..အသားတွေ..လည်ပင်းတွေခြောက်လာတယ်..ကတုန်ကယင်တွေဖြစ်လာလို့..
နောက်ထပ် သမားတော် နဲ့ ထပ်ပြတယ်...သွေ:စစ် ရတာနဲ့ ..ဆေ:ဖိုးဆိုတာ ကုန်ရင် သိန်းကျော်ပဲ...တနှစ်ကျော် အတွင်းမှာ ပါရကူ 3 ယောက်ပြောင်းတယ်..ကောင်းပေ့ဆိုတဲ့နေရာညွန်တိုင်း သွားပြတယ်...
ဆရာဝန်က သားသမီးထပ်ယူအူးမလား မေးတော့မယူတော့ပါဘူး ပြောလို့..ပိုးသတ်.ဆေ:ပြင်းတွေ..အရိုးဆေ: အကို*က်ခဲပျောက်ဆေ: ပဲလှော်ဝါးသလို ဝါးစားနေရာကနေ
မနက်ဆို လက်ဆစ်တွေ ထုံပီးကွေးမရဘူး..ရေချိုးဖို့ရေခွက် ကိုင်ဖို့အရေး လက်ဆစ်တွေနာကျင်တယ်...လက်ဝါးတွေက အနီကွက်တွေထရင် ပူနေတာပဲ..အသားတွေလဲ အမြဲပူနေရောပဲ...
အစားမှားရင်...အရိုးကို*က်တာ မှ အရိုးတွေ ကလော်ထုတ်နေသလိုကို ခံစားရတယ်..မျက်ရည်ကျရတဲ့အထိ ဆိုးဝါးလှ တာဘဝတူတွေ သိကြပါတယ်...
အခု 4လရှိပီ..ရဲယိုသီး ယိုတမျိုးပဲ စားတယ်...အရင်ထက် စာ အရမ်းသ.က်သာလာတယ်...အသားတွေ..လက်ဝါးတွေ မပူတော့ပါဘူး...
အသားအရေ ပြန်စိုပြေပီး... အစားမမှားရင် မကို*က်ခဲဘူး..ပေါ့ပါးတယ်..အဝတ်တောင် ပြန်လျော်နိုင်တယ်...
ဆံပင်တွေပြန်ပေါက်လာတယ်...ကိုယ်ခံအားမကျတော့ဘူး..🥰🥰🥰🥰
🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰😉🥰🥰
1. သွေးဖိအားကိုချုပ်ကိုင်ပေးခြင်း
• ရဲယိုသီးဟင်းချို သို့မဟုတ် ရဲယိုဖျော်ရည် သောက်ခြင်းသည် သွေးဖိအားမြင့်သူများအတွက် သဘာဝဖြင့်ချိန်ညှိပေးနိုင်သည်။
• ဟိုက်ပာတန်ဆင် (Hibiscus sabdariffa) ဟုလည်းခေါ်သည်။
2. ကိုယ်အလေးချိန်ထိန်းချုပ်မှု
• ရဲယိုရည်သည် fat burner တစ်ခုအဖြစ်သုံးနိုင်ပြီး မောနှလုံးဖြစ်စေနိုင်သည့်ဆီအဆတင်မှုများကိုလျှော့ချပေးနိုင်သည်။
• Appetite ကိုလျော့စေနိုင်သော အစွမ်းပါရှိသည်။
3. ချိုင့်ချဉ်ခြင်းနှင့် antioxidants ပြည့်ဝမှု
• Vitamin C၊ anthocyanins (အနီရောင်ပစ္စည်းများ) များပါဝင်ပြီး ကိုယ်ခန္ဓာအတွင်းရှိအဆိပ်အတောက်များနှင့်တိုက်ဖျက်ပေးနိုင်သည်။
• အိုမင်းရင့်ရော်မှုကိုနှောင့်နှေးစေသည်။
4. အဆီဓာတ်ကိုလျော့ပေးခြင်း
• LDL (မကောင်းသောအဆီဓာတ်) ကိုလျော့ချပြီး HDL (ကောင်းသောအဆီဓာတ်) ကိုတိုးပေးနိုင်သည်။
5. အသည်းနှင့်ကျောက်ကပ်အားကောင်းစေခြင်း
• Detoxifying properties ရှိပြီး အသည်းနှင့်ကျောက်ကပ်တွင်အရေးပါသောအခန်းကဏ္ဍထမ်းဆောင်သည်။
6. ပိုးမွှားကူးစက်ရောဂါများကိုကာကွယ်နိုင်ခြင်း
• ရဲယိုအရွက်နှင့်သီးတွင် antimicrobial properties ရှိသည်။ ရောဂါပိုးများနှင့်တိုက်ဖျက်နိုင်သည်။
#ဗဟုသုတ #နည်းပညာ #ရဲယိုသီး #ကျန်းမာရေး

image