🔥🌶️အာပူ လျှာပူ ကြက်သောက်ဆမ်း ချဉ်စပ်ဟင်းချက်နည်း🔥🌶️ 
**************************************************************** 
ပါဝင်ပစ္စည်း =ကြက်သား /ငပိ/ဆီ/ဆား/ 
ကြက်သွန်မြိတ်/ရှမ်းနံနံ/ကြက်သွန်ဖြူ/နီ / 
နနွင်း/အရသာမှုန့်/ငရုတ်ကောင်း/ စပါးလင်/ဂျင်း/ 
ငရုတ်သီးစိမ်း/ငရုတ်သီးလှော်/သံပုရာသီး😊😊😊ပါဝင်ပစ္စည်းလေးတွေပါ။ 
_______________________________________________________________ 
"ပြင်ဆင်ရန်” 
ပထမဆုံး = ကြက်သားကို ရေနဲ့ သန့်စင်အောင်ဆေးပေးပါ။ 
၁။ကြက်သွန်ဖြူ /နီ /ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း / 
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ ထောင်းပေးထားပါ။ 
၂။ရှမ်းနံနံ / စပါးလင် / သံပုရာသီး / ငရုတ်သီးလှော် / 
ကြက်သွန်မြိတ် /ငပိတို့ကို အသင့်ပြင်ဆင်ထားပေးပါ။ 
၃။ ရေဆေးထားတဲ့ ကြက်သားကို ဇလုံတခုထဲထည့်ပြီး အရသာနှပ်ပါမယ် … 
  ၁=ကြက်သွန်ဖြူ /နီ/ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း/  
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ရောထောင်းထားတာထည့်ပါမယ်  
ပြီးရင် နနွင်း / ငပိ/ ဆီ/ဆား/အရသာမှုန့် တို့ဖြင့်  
အရသာဝင်အောင်နယ်ပြီး နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပေးပါ။ 
_____________________________________ 
၄။ စချက်ပါမယ် = ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်ပါ ဆီပူရင်  
အရသာနှပ်ထားတဲ့ ကြက်သားထည့်ပြီး လုံးချက်ပါ  
ဆီပြန်လာရင် စပါးလင်ထည့်ပြီး ခန မွှေပေးပါ ပြီး 
ရင် အရသာနှင့် ကြက်သားလေးတွေ နူးအိလာအောင်  
ရေထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ပြီး ချက်ပေးပါ။ 
၅။ ကြက်သားတွေ နူးအိပြီး အရသာလေးအဆင်ပြေ 
ပြီဆိုရင် နောက်ဆုံးမှာ ရှမ်းနံနံ /ကြက်သွန်မြိတ် /  
ငရုတ်သီးလှော် သံပုရာရည် ထည့်ပြီး သုံးဆောင် 
နိုင်ပါပြီနော် …. 
☺️ဆီပြန်ဟင်းတွေကြည့်စားနေရတာ ရိုးလာရင် ဒီလို 
လေးချက်စားကြည့်ပါ….🍲 
🔥🌶️ခံတွင်းမတွေ့ ပါးစပ်ပျက်နေတယ်ဆိုရင်တော့  
ဒီဟင်းလေးကို လိုက်ချက်စားကြည့်နော်”🔥 
Credit Original Uploader
 
         
 
		  
		 
		 
		 
		 
                