ကျနော်တို့ရဲ့ အိမ်နောက်ဖေး ခြံစည်းရိုးတွေမှာ အလွယ်တကူတွေ့ရတတ်တဲ့ ဆူးပုပ်ရွက်လေးတွေအကြောင်းကို ပြောပြချင်ပါတယ်။ လူအများစုက ဒီအရွက်လေးတွေကို ငါးပိရည်တို့စရာ အဖြစ်ပဲ သိထားကြပေမဲ့၊ တကယ်တမ်းမှာ "ဆူးပုပ်ရွက်" ဟာ လျှို့ဝှက်ချက်တွေ၊ အံ့သြစရာကောင်းတဲ့ အစွမ်းတွေနဲ့ ပြည့်နှက်နေတဲ့ ကျေးလက်ဒေသရဲ့ ရတနာ တစ်ပါးဆိုတာ သင်သိပါရဲ့လား။
ဆူးပုပ်ရွက်ရဲ့ ကျန်းမာရေး လျှို့ဝှက်ချက် (၁၀) ချက်
✅ဆူးပုပ်ရွက်နဲ့ အရွက်နုတွေမှာ ပရိုတင်းဓာတ်က သာမန်အရွက်တွေထက် အဆမတန် မြင့်မားပါတယ်။ ဒါကြောင့် ကျေးလက်နေသူတွေအတွက် "အပင်ကရတဲ့ အသား" လို့တောင် တင်စားခေါ်ဝေါ်ကြတာပေါ့။
✅ထိုင်းနိုင်ငံရဲ့ သုတေသနတွေအရ ဆူးပုပ်စေ့ တွေမှာ သကြားစုပ်ယူမှုကို နှေးကွေးအောင် ကူညီပေးနိုင်တဲ့ ဓာတ်ပစ္စည်းတွေ ပါဝင်တာကို တွေ့ရှိရပါတယ်။ ဆီးချိုသမားတွေအတွက် စိတ်ဝင်စားစရာပဲနော်။
✅အမျှင်ဓာတ်မြင့်မား တာကြောင့် အစာခြေစနစ်ကို ကူညီပြီး အူမကြီးကင်ဆာ ဖြစ်နိုင်ခြေ ကို လျှော့ချပေးပါတယ်။ ဝမ်းမှန်ချင်သူတွေအတွက် အကောင်းဆုံးပါ။
✅သူ့မှာ ဓါတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်း တွေ ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်လို့ ဆဲလ်တွေ ပျက်စီးယိုယွင်းတာကို ကာကွယ်ပေးပြီး အသားအရေကိုပါ အားဖြည့်ပေး ပါတယ်တဲ့။
✅ဗီတာမင်အေက အခြားအရွက်တွေထက် အဆပေါင်းများစွာ ပိုများတာကြောင့် မျက်စိအမြင်အာရုံ ကို အားကောင်းစေပါတယ်။
✅ကယ်လ်ဆီယမ် မြင့်မား စွာ ပါဝင်တာကြောင့် အရိုးနဲ့ သွားတွေကို ခိုင်မာသန်မာစေဖို့ ပံ့ပိုးပေးပါတယ်။
✅ရှေးလူကြီးတွေဟာ အူလမ်းကြောင်းထဲက သန်ကောင်တွေကို ဖယ်ရှားဖို့အတွက် ဆူးပုပ်စေ့ရင့်လှော် ဒါမှမဟုတ် အရွက်နု ကို စားသုံးလေ့ရှိခဲ့ကြပါတယ်။
✅ကလေးမွေးပြီးစ အမျိုးသမီးတွေအတွက် ဆူးပုပ်ရွက်နုပြုတ်ကို ငါးပိရည်နဲ့ တို့စားခြင်းက နို့ထွက်အားကို ကောင်းစေတယ် လို့ ယုံကြည်ကြပါတယ်။
ဆူးပုပ်ရွက်ထဲက ဓာတ်ပစ္စည်းအချို့ဟာ သွေးကြောတွေကို ကျယ်စေတဲ့ အာနိသင်ရှိလို့ သွေးတိုး ကို ကျစေဖို့ အထောက်အကူပြုပါတယ်။
ရေလဲခံနိုင်၊ အလွယ်တကူ ပေါက်ရောက်ပြီး မြေသြဇာမလိုဘဲ ကြီးထွားနိုင်လို့ အစားအစာ ဖူလုံမှု အတွက် တန်ဖိုးမဖြတ်နိုင်တဲ့ ဒေသခံဟင်းရွက်ပါ။
ဒါကြောင့် “ဆူးပုပ်ရွက်နု” ဟာ သာမန်ဟင်းသီးဟင်းရွက်တစ်ခု မဟုတ်ပါဘူး။ ပရိုတင်းမြင့်မားတဲ့၊ ဆီးချိုကို တိုက်ထုတ်ပေးနိုင်တဲ့၊ မျက်စိကို အားဖြည့်ပေးတဲ့ အံ့မခန်း အစွမ်းသတ္တိတွေ ပိုင်ဆိုင်ထားတဲ့ အပင်ဖြစ်ပြီး၊ မှန်ကန်တဲ့ နည်းလမ်းနဲ့ အတိုင်းအတာတစ်ခုအထိ စားသုံးဖို့က အရေးကြီးဆုံးပဲ ဖြစ်ပါတယ်။
Crd