ဒီနေ့တော့ အဖွားက ခြံနောက်က ဥယျာဉ်ထဲက ရုံးပတီသီး အဖူးနုနုလေးတွေကို ချဉ်စပ်ငရုတ်သီးနဲ့ စိမ်ထားတာ စားလို့အရမ်းကောင်းလွန်းလို့ပါ။ အရသာက ချဉ်၊ ငန်၊ စပ်၊ ချို စုံလင်ပြီး အချိုးအစားလည်း တိကျလှပါတယ်။ အိုးကို ဖွင့်လိုက်တာနဲ့ စိမ်ရည်ရဲ့ မွှေးပျံ့တဲ့ရနံ့က နှာခေါင်းထဲ တိုးဝင်လာတာကိုက အရသာရှိနေပါပြီ။
​အဖွားရဲ့ လွယ်ကူတဲ့ ချဉ်စပ်စိမ်နည်း.....
​အဖွားရဲ့ လုပ်နည်းကလည်း အရမ်းလွယ်ကူပါတယ်။
​ပါဝင်ပစ္စည်းများ......
* ​ရုံးပတီသီး - ၅၀၀ ဂရမ်
* ​ချဉ်စပ်ငရုတ်သီး - ၅ လုံး မှ ၁၀ လုံး
(အစပ်ကြိုက်ရင် ပိုထည့်ပါ)
* ​ကြက်သွန်ဖြူ - ၁၀ မြွှာခန့်
* ​ရှာလကာရည် - ၁ ခွက် (တိုင်းတာသော)
* ​ရေသန့် - ၃ ခွက် (တိုင်းတာသော)
* ​ဆား - စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
* ​သကြား - စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ ဇွန်း
​ပြုလုပ်နည်း.....
​၁။ ရှာလကာရည်၊ ရေသန့်၊ ဆား၊ သကြား တို့ကို ရောပြီး ဆားနဲ့ သကြားပျော်ဝင်အောင် ပြုတ်ပါ။ ပြီးရင် လုံးဝအေးသွားအောင် ထားပါ။
၂။ ပြီမှ ရုံးပတီသီး၊ ငရုတ်သီး၊ ကြက်သွန်ဖြူ တို့ကို စိမ်မယ့်အိုးထဲ ပြည့်အောင် ထည့်ပါ။
၃။ အေးသွားတဲ့ စိမ်ရည်ကို အိုးထဲ လောင်းထည့်ပါ။
၄။ တစ်ညတာ အဖုံးပိတ်ထားပြီးနောက် ရေခဲသေတ္တာထဲသို့ ပြောင်းထည့်ပါ။
၅။ နောက်ထပ် နှစ်ရက်ကြာရင်တော့ ဖွင့်စားလို့ရပါပြီ။ ကြွပ်ကြွပ်၊ ချဉ်ချဉ်၊ မွှေးမွှေး နဲ့ အရမ်းကောင်းတဲ့ ရုံးပတီသီးချဉ်စပ်ကို မြည်းစမ်းနိုင်ပါပြီ။
​အရသာရဲ့ လျှို့ဝှက်ချက်
​တကယ်တော့ အချဉ်စိမ်ထားတဲ့အရာတွေဟာ ရိုးရိုးရှင်းရှင်း အစားအစာတွေ မဟုတ်ပါဘူး။ သူတို့ဟာ စိတ်ရှည်သည်းခံမှုကို ဖြတ်သန်းထားတဲ့ အနုပညာ တစ်ရပ်လိုပါပဲ။ ကြာကြာထားလေ... အရသာ ပိုကောင်းလေ ဖြစ်လာတာဟာ လူ့ဘဝနဲ့လည်း အတူတူပါပဲ။
​ကျွန်မကတော့ ပုံမှန်လုပ်စားနေကျမို့ စမ်းလုပ်စားကြည့်ကြဖို့ တိုက်တွန်းချင်ပါတယ်ရှင့်။

image