သရက်ရွက်သည် သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို လျှော့ချပေးနိုင်ပြီး ကောင်းမွန်သော အကျိုးပြုဘက်တီးရီးယားဓာတ်များစွာ ပါဝင်သောကြောင့် အစာအိမ်နှင့် အူလမ်းကြောင်းကျန်းမာရေးအတွက် အထူးကောင်းမွန်ပါသည်။
+++ သောက်သုံးရန် ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်
၁။ ရင့်မာသော သရက်ရွက် ၁၀-၁၅ ရွက်ကို ခူးယူပါ။
၂။ ၎င်းတို့ကို ရေ ၁ လီတာနှင့်အတူ ရော၍ အိုးထဲထည့်ပြီး တည်ပါ။
၃။ မိနစ် ၂၀ ခန့်ကြာအောင် ရေခန်းသည်အထိ ပြုတ်ပါ။
၄။ ရလာသော အရည်ကိုစစ်၍ တစ်နေ့လျှင် ၁ ဖန်ခွက်နှုန်းဖြင့် အစားမစားမီ သောက်သုံးနိုင်ပါသည်။
သရက်ရွက်ပြုတ်ရည်၏ ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးများ
အစာအိမ်အူလမ်းကြောင်းနှင့် ပတ်သက်သော ပြဿနာများ (အစာအိမ်နာ၊ အူလမ်းကြောင်းရောင်ရမ်းခြင်း၊ လေပွလေထိုးခြင်း၊ ရင်ပူရင်ဆာခြင်း) များကို သက်သာစေသည်။
အကျိုးပြုဘက်တီးရီးယားဓာတ်များစွာ ပါဝင်သောကြောင့် အူလမ်းကြောင်းရှိ အကျိုးပြုဘက်တီးရီးယားများ ကောင်းစွာအလုပ်လုပ်နိုင်ရန် အထောက်အကူပြုသည်။
ဆီးချိုနှင့် သွေးတိုးရောဂါရှိသူများ သောက်သုံးရန် အလွန်ကောင်းမွန်ပါသည်။
ခန္ဓာကိုယ်အတွင်း သကြားဓာတ် စုပ်ယူမှုကို လျှော့ချပေးနိုင်ခြင်း။
အိုမင်းရင့်ရော်မှုကို နှေးကွေးစေပြီး၊ ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်း (Antioxidants) များစွာ ပါဝင်ခြင်း။
သရက်ရွက်ပြုတ်ရည်ကို နေ့စဉ်မှန်မှန် သောက်သုံးခြင်းဖြင့် သင့်အစာအိမ်နဲ့ အူလမ်းကြောင်းကို ကောင်းစွာဂရုစိုက်နိုင်ပါတယ်။

image