တော်တော်များများက မြင်တာနဲ့ မျက်နှာလွှဲကြတယ်။ ခါးတဲ့အရသာကြောင့်ပေါ့။ ဒါပေမယ့် သိထားသင့်တာက ဒီလို ခါးသက်သက် အရွက်ဟာ ကျွန်တော်တို့ ကျန်းမာရေးအတွက် တကယ့်ကို အဖိုးတန်ပြီး ကောင်းမွန်လွန်းလို့ပါပဲ 💚။ 
ဒီသင်္ဘောပွင့်ဟာ ခါးပင်မဲ့လည်း စားသင့်တဲ့ အကြောင်းရင်းတွေကတော့....... 
☑ ကင်ဆာဖြစ်နိုင်ခြေကို လျှော့ချပေးတယ် 
 သူ့မှာ ပါဝင်တဲ့ ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပေးတဲ့ (Antioxidant) ဓာတ်တွေဟာ ခန္ဓာကိုယ်ထဲက မကောင်းတဲ့ဓာတ်တွေကို တိုက်ထုတ်ပေးပြီး ကင်ဆာဖြစ်နိုင်ခြေကို လျှော့ချပေးပါတယ်။ 
☑ သွေးအားနည်းတာကို ကူညီပေးတယ် 
 သွေးဥမွှာ ထုတ်လုပ်မှုကို လှုံ့ဆော်ပေးတာကြောင့် သွေးအားနည်းသူတွေအတွက် အထူးကောင်းမွန်ပါတယ်။ 
☑ သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို ထိန်းညှိပေးတယ် 
 သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို ဟန်ချက်ညီအောင် ထိန်းညှိပေးနိုင်လို့ ခန္ဓာကိုယ်အတွက် အကျိုးရှိစေပါတယ်။ 
☑ အစာခြေစနစ်ကို အထောက်အကူပြုတယ် 
 အစာခြေစနစ်အတွက် အလွန်ကောင်းမွန်ပြီး အူလမ်းကြောင်းထဲက အဆိပ်အတောက်တွေကို ဖယ်ရှားပေးပါတယ်။ 
☑ ကိုယ်ခံအားကို မြှင့်တင်ပေးတယ် 
 ကိုယ်ခံအားစနစ်ကို အားကောင်းစေပြီး ခန္ဓာကိုယ်ကို ပိုမိုကျန်းမာစေပါတယ်။ 
ဘယ်လိုပြင်ဆင်ပြီး စားရမလဲ...? 
ကျွန်တော်တို့လို ရိုးရာအရသာ ကြိုက်သူတွေကတော့ သင်္ဘောပွင့်ကို ရေနွေးဖျောပြီး ငပိရည်နဲ့ တို့စားလေ့ရှိပါတယ်။ ဒီအရသာက ခါးပေမယ့် စွဲလန်းစရာကောင်းပါတယ်။ 
တချို့တွေကတော့ အဖိုပင်ရဲ့ အရွက် (သို့မဟုတ် အဖိုပွင့်) ကို ရေနွေးကြမ်းလို ကြိုသောက်ကြတယ်။ ခါးသက်သက်အရသာ လျော့ချင်ရင် စံပယ်ပန်းလို အနံ့မွှေးတဲ့ ပန်းတွေနဲ့ ရောထည့်ပြီး ကြိုချက်သောက်သုံးနိုင်ပါတယ်။ 
ပြောရမယ်ဆိုရင်......  
အရသာအတွက် ခဏမေ့ထားပြီး ရဲရဲသာ မြည်းကြည့်လိုက်ပါ။ သင်္ဘောပွင့်ကနေ ရလာမယ့် ကျန်းမာရေးကောင်းကျိုးတွေကို သဘောကျသွားမှာပါ ✨ 
🥗 ကျန်းမာရေးကို မြန်မာ့ရိုးရာ သဘာဝဆေးဖက်ဝင်အပင်တွေနဲ့ ပြုစုစောင့်ရှောက်ရတာ ကြိုက်တဲ့သူဆိုရင် ဒီလို "ခါးတဲ့အရာ" တွေကို တစ်ခါတလေ စားကြည့်ပါ။ 
ဘာလို့လဲဆိုတော့... တချို့အချိန်တွေမှာ သင့်ခန္ဓာကိုယ်က လိုအပ်နေတဲ့ အကောင်းဆုံးသော သဘာဝဆေးစွမ်းကောင်းတွေ ဖြစ်နေတတ်လို့ပါပဲ။
 
         
 
		  
		 
		 
		 
		 
                