တော်တော်များများက မြင်တာနဲ့ မျက်နှာလွှဲကြတယ်။ ခါးတဲ့အရသာကြောင့်ပေါ့။ ဒါပေမယ့် သိထားသင့်တာက ဒီလို ခါးသက်သက် အရွက်ဟာ ကျွန်တော်တို့ ကျန်းမာရေးအတွက် တကယ့်ကို အဖိုးတန်ပြီး ကောင်းမွန်လွန်းလို့ပါပဲ 💚။
​ဒီသင်္ဘောပွင့်ဟာ ခါးပင်မဲ့လည်း စားသင့်တဲ့ အကြောင်းရင်းတွေကတော့.......
☑ ​ကင်ဆာဖြစ်နိုင်ခြေကို လျှော့ချပေးတယ်
သူ့မှာ ပါဝင်တဲ့ ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပေးတဲ့ (Antioxidant) ဓာတ်တွေဟာ ခန္ဓာကိုယ်ထဲက မကောင်းတဲ့ဓာတ်တွေကို တိုက်ထုတ်ပေးပြီး ကင်ဆာဖြစ်နိုင်ခြေကို လျှော့ချပေးပါတယ်။
☑ ​သွေးအားနည်းတာကို ကူညီပေးတယ်
သွေးဥမွှာ ထုတ်လုပ်မှုကို လှုံ့ဆော်ပေးတာကြောင့် သွေးအားနည်းသူတွေအတွက် အထူးကောင်းမွန်ပါတယ်။
☑ ​သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို ထိန်းညှိပေးတယ်
သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို ဟန်ချက်ညီအောင် ထိန်းညှိပေးနိုင်လို့ ခန္ဓာကိုယ်အတွက် အကျိုးရှိစေပါတယ်။
☑ ​အစာခြေစနစ်ကို အထောက်အကူပြုတယ်
အစာခြေစနစ်အတွက် အလွန်ကောင်းမွန်ပြီး အူလမ်းကြောင်းထဲက အဆိပ်အတောက်တွေကို ဖယ်ရှားပေးပါတယ်။
☑ ​ကိုယ်ခံအားကို မြှင့်တင်ပေးတယ်
ကိုယ်ခံအားစနစ်ကို အားကောင်းစေပြီး ခန္ဓာကိုယ်ကို ပိုမိုကျန်းမာစေပါတယ်။
​ဘယ်လိုပြင်ဆင်ပြီး စားရမလဲ...?
​ကျွန်တော်တို့လို ရိုးရာအရသာ ကြိုက်သူတွေကတော့ သင်္ဘောပွင့်ကို ရေနွေးဖျောပြီး ငပိရည်နဲ့ တို့စားလေ့ရှိပါတယ်။ ဒီအရသာက ခါးပေမယ့် စွဲလန်းစရာကောင်းပါတယ်။
​တချို့တွေကတော့ အဖိုပင်ရဲ့ အရွက် (သို့မဟုတ် အဖိုပွင့်) ကို ရေနွေးကြမ်းလို ကြိုသောက်ကြတယ်။ ခါးသက်သက်အရသာ လျော့ချင်ရင် စံပယ်ပန်းလို အနံ့မွှေးတဲ့ ပန်းတွေနဲ့ ရောထည့်ပြီး ကြိုချက်သောက်သုံးနိုင်ပါတယ်။
​ပြောရမယ်ဆိုရင်......
အရသာအတွက် ခဏမေ့ထားပြီး ရဲရဲသာ မြည်းကြည့်လိုက်ပါ။ သင်္ဘောပွင့်ကနေ ရလာမယ့် ကျန်းမာရေးကောင်းကျိုးတွေကို သဘောကျသွားမှာပါ ✨
​🥗 ကျန်းမာရေးကို မြန်မာ့ရိုးရာ သဘာဝဆေးဖက်ဝင်အပင်တွေနဲ့ ပြုစုစောင့်ရှောက်ရတာ ကြိုက်တဲ့သူဆိုရင် ဒီလို "ခါးတဲ့အရာ" တွေကို တစ်ခါတလေ စားကြည့်ပါ။
​ဘာလို့လဲဆိုတော့... တချို့အချိန်တွေမှာ သင့်ခန္ဓာကိုယ်က လိုအပ်နေတဲ့ အကောင်းဆုံးသော သဘာဝဆေးစွမ်းကောင်းတွေ ဖြစ်နေတတ်လို့ပါပဲ။

image