ခြံထဲမှာ မျက်ထောင့်ပင်ကိုတွေ့ရင် ပေါင်းပင်လို သဘောထားပြီး နှုတ်မပစ်ပါနဲ့တော့။ ဒီအရွက်ဟာ ခန္ဓာကိုယ်အတွက် အလွန်အကျိုးပြုတဲ့ ဟင်းရွက်တစ်မျိုး ဖြစ်လို့ပါ။ 
ကရင်ပြည်နယ်မှာ မျက်ထောင့်ပင် လို့ခေါ်ကြပြီး၊ တခြားဒေသတွေမှာ အခေါ်အဝေါ် ကွဲပြားနိုင်ပါတယ်။ အင်္ဂလိပ်လိုတော့ Purslane လို့ လူသိများပါတယ်။ အစိမ်းရောင်နဲ့ အနီရောင် ပင်စည်ရှိတဲ့ မျိုးကွဲနှစ်မျိုး ရှိပါတယ်။ 
ကျန်းမာရေး အကျိုးကျေးဇူးများ 
သုတေသနပြုချက်တွေအရ မျက်ထောင့်ရွက်မှာ အောက်ပါအာဟာရဓာတ်တွေ ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်ပြီး ကျန်းမာရေးအတွက် များစွာ အထောက်အကူပြုပါတယ်- 
အိုမီဂါ-၃ ဖက်တီးအက်ဆစ် (Omega-3) 
အမျှင်ဓာတ် 
ဗီတာမင်နဲ့ ဓာတ်ဆားများ 
ဒါ့အပြင် အောက်ပါရောဂါတွေကို ကာကွယ်ပေးနိုင်တဲ့ အာနိသင်တွေလည်း ရှိပါတယ်- 
သွေးတိုးကျစေခြင်း 
သွေးလေညီညွတ်စေခြင်း 
ကင်ဆာရောဂါကို ကာကွယ်ပေးခြင်း 
သွေးကြောခဲမာခြင်းကို ကာကွယ်ခြင်း 
အူချောင်းရောင်နာ၊ အကြိတ်ရောင်နာနှင့် အနာအပြည်တည်ခြင်းတို့ကို ကုသပေးခြင်း 
အူအတက်ရောင်ခြင်းနှင့် ဝမ်းကိုက်ရောဂါတို့ကို ကာကွယ်ပေးခြင်း 
စားသုံးနိုင်မယ့် နည်းလမ်းများ 
မျက်ထောင့်ရွက်ကို နည်းလမ်းမျိုးစုံနဲ့ အရသာရှိရှိ စားသုံးနိုင်ပါတယ်- 
တို့စရာအဖြစ်: အစိမ်းလိုက် ဒါမှမဟုတ် ရေနွေးဖျောပြီး တို့စရာအဖြစ် စားသုံးနိုင်ပါတယ်။ 
ကြော်စားခြင်း: ကန်စွန်းရွက်ကြော်သလို ကြော်စားနိုင်ပါတယ်။ (ဒီနေ့ ခြံထဲက နှုတ်လာပြီး ကြော်စားကြည့်တာ ကန်စွန်းရွက်ထက် ပိုကြိုက်မိပါတယ်၊ အဖန်ဓာတ် အနည်းငယ်တော့ ရှိပါတယ်) 
ရောနှောချက်ပြုတ်ခြင်း: ကြက်ဥနဲ့ ရောကြော်တာ၊ ချဉ်ဖတ် (ချဉ်စပ်ဟင်းရည်) ထဲ ထည့်ချက်တာမျိုးလည်း လုပ်နိုင်ပါတယ်။ 
မျက်ထောင့်ရွက်ဟာ အရသာလည်းကောင်း၊ ကျန်းမာရေးအတွက်လည်း အကျိုးများ တဲ့အတွက် လူသိများလာပြီး စားသုံးသူ ပိုများလာရင် ဈေးကွက်ဝင် ဟင်းရွက်ပင်တစ်မျိုး အဖြစ် ရပ်တည်လာနိုင်စွမ်းရှိပါတယ်။ 
မျက်ထောင့်ရွက်ကို ဘယ်လိုနည်းနဲ့ စားသုံးဖို့ စီစဉ်ထားပါသလဲ၊ ဒါမှမဟုတ် ဘယ်လိုဟင်းလျာမျိုး ချက်စားဖူးပါသလဲ။
 
         
 
		  
		 
		 
		 
		 
                