4 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ထိုင်းစတိုင် ဝက်သားကင်သုပ်
ဝက်သားကင်သုပ်သည် လတ်ဆတ်သော ဟင်းတစ်မျိုးဖြစ်သည်။ ဆန်လှော်မှုန့်နဲ့ ပူစီနံအပင်တွေရဲ့ မွှေးရနံ့က ဝက်သားကို မွှေးပြီးအရသာရှိတဲ့ အရသာအတွက် ဖြည့်စွမ်းပေးပါတယ်။ ကောက်ညှင်းပူပူနဲ့ လတ်ဆတ်တဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက်တွေနဲ့ စားတာ အကောင်းဆုံးပါ။ 🥬🍚
🍴ပါဝင်ပစ္စည်းများ
1.ဝက်ဂုတ်သား
2.ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း (အသားနှပ်တဲ့အခါသုံးပါမယ်)
3.ငရုတ်သီးမှုန့် (အလှော်မှုန့် )စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ဇွန်း
(အစပ်စားနိုင်သလောက်သာ ထည့်ပါ )
4.လတ်ဆတ်သော သံပုရာရည် ၂ ဇွန်း
5.ငါးငံပြာရည် ၂ ဇွန်း
6ဆန်လှော်မှုန့် ၁ ဇွန်း
7.ပါးပါးလှီးထားသော ကြက်သွန်မြိတ် ၂ ဇွန်း
8.ပါးပါးလှီးထားသော ကြက်သွန်နီ ၁ ဇွန်း
9.လှီးထားသော ရှမ်းနံနံ
10သခွါးသီး (တွဲဖက်စားသုံးရန် မိမိစိတ်ကြိုက်အရွယ်များလှီးထာပါ )၊
11.Mint ပူစီနံရွက်
(ဝက်ဂုတ်သားကင်နည်း )
ဝက်သားကို အရသာအနေဖြင့် ဆား /အုန်းသကြား /ငရုတ်ကောင်း အနည်းငယ်ဖြင့် အရသာ နယ်ပြီး မိနစ် ၃၀ ခန့် အရသာ ဝင်စေရန် နှပ်ထားပါ အိုးထဲ ဆီထည့်အပူပေးကာ ကျက်သည်အထိ ဝက်သားကို တစ်ဖက်စီ လှည့်ကင်ပေးပါ ။
ကင်ထားသော အသားများကို အလယ်အလတ် မထူမပါး ဖြစ်အောင် လှီးဖြတ်ပေးထားပါ။
🍴အသုပ်သုပ်နည်း 🍴
အသုပ်ဇလုံထဲ ကင်ပြီး လှီးဖြတ်ထားသော အသားများထည့် ဆန်လှော်မှုန့် ကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်မိတ် ငရုတ်သီးမှုန့် သံပုရာရည် ငါးငံပြာရည် ပူစီနံအရွက် များထည့်ပြီး သမအောင် မွှေပေးပါ။ ထိုနောက် ဝက်သားကင်သုပ်ကို ပန်ကန်ထဲ တည်းခင်းပါ
ကောက်ညှင်းပူပူနဲ့ ဂေါ်ဖီထုပ်၊ သခွားသီး ဆလပ်ရွက် ပဲတောင့်ရှည်တို့လို ဟင်းသီးဟင်းရွက်တွေနဲ့ စားသုံးရင် အရမ်းလိုက်ဖက်ပါတယ် ။ 🥬🍚

image