4 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကြက်ကြော်အချိုနှပ်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
• ကြက်သား - ၂၅၀ ဂရမ်
• ခရမ်းချဉ်သီး - ၂ လုံး
• ကြက်သွန်ဖြူ - ၅ မြွှာ
• ကြက်သွန်နီ - ၁ လုံး
• ကော်မှုန့် - အနည်းငယ်
• ပဲငံပြာရည်အကြည် - အနည်းငယ်
• ပဲငံပြာရည်အနောက် - အနည်းငယ်
• ဆား - အနည်းငယ်
• ငရုတ်သီးကြော် - အနည်းငယ်
• သကြား - အနည်းငယ်
• ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
• ဆီ - အနည်းငယ်
• ကြက်သွန်မြိတ် - အနည်းငယ်
• ချင်း - အနည်းငယ်
• တရုတ်နံနံပင် - အနည်းငယ်
• နှမ်းဆီမွှေး - အနည်းငယ်
ပြုလုပ်နည်း
ကြက်သွန်ဖြူကို ဓားပြားရိုက်ထားပါ။ ပြီးလျှင် ခရမ်း ချဉ်သီး၊ ကြက်သွန်နီနှင့် ချင်းတို့ကို လှီးထားပါ။ ကြက် သွန်မြိတ်ကို အနေတော်လှီးဖြတ်ပါ။ တရုတ်နံနံကိုလည်း အနေတော် လှီးဖြတ်ပါ။ ကြက်သားကို ငရုတ်ကောင်းမှုန့်၊ သကြား၊ ဆား အနည်းငယ်၊ နှမ်းဆီမွှေး အနည်းငယ်၊ ရေအနည်းငယ်နှင့် ကော်မှုန့် အနည်းငယ် ထည့်ပြီး မွှေပါ။ အရသာနယ်ပြီးလျှင် ဆီပူပူမှာ ြွကပ်အောင် ကြော်ပါ။
ဒယ်အိုးကို အပူပေး၍ ဆီထည့်ပြီး ဆီပူလာလျှင် ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ချင်းကို ဆီသတ်ပါ။ အနံ့မွှေးလာပြီဆို လျှင် ကြော်ထားသော ကြက်သားထည့်ပါ။ အရသာများ အဖြစ် ပဲငံပြာရည်အကြည်/အနောက်၊ သကြား၊ ဆားနှင့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ကို ထည့်ပါ။ ရေ အနည်းငယ် ထည့် ပါ။ ရေဆူလာပြီဆိုလျှင် အကွင်းလိုက်လှီးထားသော ခရမ်းချဉ်သီး၊ ကြက်သွန်နီ၊ တရုတ်နံနံ၊ ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ကြက်သွန်မြိတ်တို့ကို ထည့်ပါ။ ကြော်ထားသော ငရုတ်သီးကြော် အနည်းငယ်ထည့်ပါ။ အနံ့အရသာ ပြည့်စုံပြီဆိုလျှင် ပန်းကန်ပြင်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

image