"ကွမ်းရွက်" ဟု ပြောလိုက်တာနဲ့ လူအများစုသည် ရှေးလူကြီးသူမများ ကွမ်းနှင့်တွဲ၍ ဝါးစားနေသည့် ပုံရိပ်ကိုသာ မြင်ယောင်မိကြလိမ့်မည်။ သို့သော် အမှန်တကယ်တွင် ကွမ်းရွက်သည် ထိုထက်မက အဖိုးတန်ပါသည်။ အဘယ်ကြောင့်ဆိုသော် ရှေးရိုးဆေးကျမ်းများနှင့် ဒေသခံလူမျိုးများ၏ ဉာဏ်ပညာများတွင် ကွမ်းရွက်ကို ဆေးဝါး၊ ကျန်းမာရေးစောင့်ရှောက်မှုနှင့် နေ့စဉ်ဘဝသုံးစွဲမှု စသည့် ကဏ္ဍအမျိုးမျိုးတွင် အသုံးပြုခဲ့ကြသောကြောင့် ဖြစ်သည်။
✅ ဆေးဖက်ဝင် အာနိသင်နှင့် ကျန်းမာရေးစောင့်ရှောက်မှု
လေပူကို ကူညီထုတ်ခြင်း၊ ဗိုက်အောင့်ခြင်းကို သက်သာစေခြင်း - ရှေးလူကြီးများက ဗိုက်နာခြင်း၊ လေထိုးလေအောင့်ခြင်းကို သက်သာစေရန် ကွမ်းရွက်ကို မီးအပူပေးကာ ဗိုက်ပေါ်၌ ကပ်လေ့ရှိသည်။
နာကျင်ရောင်ရမ်းခြင်း၊ အကြောတက်ခြင်းကို ကုသခြင်း - ထောင်းထားသော သို့မဟုတ် မီးဖြင့် အပူပေးထားသော ကွမ်းရွက်ကို အုံပေးပါက နာကျင်ရောင်ရမ်းမှုကို သက်သာစေသည်။
ပိုးသတ်ခြင်းနှင့် အနံ့ဆိုးလျှော့ချခြင်း - ကွမ်းရွက်မှ ရသောအနှစ်သည် ဘက်တီးရီးယားနှင့် မှိုများကို တိုက်ဖျက်နိုင်သော အာနိသင်ရှိသည်။ ထို့ကြောင့် အနာဆေးကြောရန် သို့မဟုတ် ခံတွင်းနံ့လျှော့ချရန်အတွက် ငုံကာပလုတ်ကျင်းနိုင်သည်။
နှာရည်ယိုခြင်း၊ နှာပိတ်ခြင်းကို သက်သာစေခြင်း - ကွမ်းရွက်ပြုတ်ရည်မှ အငွေ့ကို ရှူရှိုက်ခြင်းသည် အအေးမိခြင်း၊ နှာပိတ်ခြင်းကို သက်သာစေပြီး အသက်ရှူလမ်းကြောင်းကို ပိုမိုရှင်းလင်းစေသည်။
ခန္ဓာကိုယ်အနံ့ဆိုးနှင့် ချိုင်းနံ့လျှော့ချခြင်း - ဒေသခံများ၏ ဉာဏ်ပညာအရ ခန္ဓာကိုယ်အနံ့ဆိုးဖြစ်စေသည့် ဘက်တီးရီးယားများ ကြီးထွားမှုကို တားဆီးပေးသော အာနိသင်ရှိသည့် ကွမ်းရွက်အစိုကို ချေမွကာ သို့မဟုတ် ထောင်းကာ ရလာသောအနှစ်ကို ချိုင်းအောက် သို့မဟုတ် အနံ့ဆိုးရှိသော နေရာများတွင် သုတ်လိမ်းလေ့ရှိသည်။ ၎င်းသည် လန်းဆန်းမှုကို ပေးစွမ်းပြီး မလိုလားအပ်သော အနံ့ဆိုးကို သဘာဝအတိုင်း လျှော့ချပေးနိုင်သည်။
✅ ရှေးလူကြီးများ၏ နေ့စဉ်ဘဝသုံးစွဲမှု
အစားအစာ ထုပ်ပိုးရာတွင် အသုံးပြုခြင်း - ကွမ်းရွက်အစိုသည် ပျော့ပြောင်းပြီး မွှေးသောကြောင့် ရှေးလူကြီးများက အစားအစာများကို ကြာရှည်ခံစေရန် ထုပ်ပိုးရာတွင် အသုံးပြုလေ့ရှိသည်။
ဓလေ့ထုံးတမ်းများတွင် အသုံးပြုခြင်း - ကွမ်းရွက်သည် မင်္ဂလာပစ္စည်းတစ်ခုဟု ယူဆသောကြောင့် မင်္ဂလာပွဲများ သို့မဟုတ် နတ်ကိုးကွယ်ပွဲများကဲ့သို့သော မင်္ဂလာအခမ်းအနားများတွင် အသုံးပြုလေ့ရှိသည်။
မလိုလားအပ်သော အနံ့ဆိုးများ ဖယ်ရှားခြင်း - ခန္ဓာကိုယ်အနံ့ဆိုးကို လျှော့ချပေးသည့်အပြင် ငါးညှီနံ့ကဲ့သို့သော အနံ့ဆိုးများကို ဖယ်ရှားရန်အတွက်လည်း ကွမ်းရွက်ကို ထောင်းကာ သို့မဟုတ် ချေမွကာ အသုံးပြုနိုင်သည်။
🌱 နိဂုံးချုပ်
ကွမ်းရွက်သည် ကွမ်းစားသည့်အခါ တွဲဖက်ပစ္စည်းသက်သက်မျှ မဟုတ်ဘဲ၊ ရောဂါကုသခြင်း၊ ကျန်းမာရေးစောင့်ရှောက်ခြင်း၊ ခန္ဓာကိုယ်အနံ့ဆိုး လျှော့ချခြင်း စသည့် ဘက်စုံအသုံးဝင်သော ဆေးဖက်ဝင်အပင်ဖြစ်ပြီး ထိုင်းနိုင်ငံနှင့် အရှေ့တောင်အာရှသားများ၏ ယဉ်ကျေးမှုနှင့် ယုံကြည်မှုတို့နှင့် နှစ်ပေါင်းများစွာ ရောယှက်နေခဲ့သည်။ ၎င်းသည် လက်ဆင့်ကမ်း ထိန်းသိမ်းသင့်သော ရှေးဟောင်းဉာဏ်ပညာ ဖြစ်သည်ဟု ဆိုနိုင်သည်။