မေးထားတဲ့ ချစ်မိတ်ဆွေ များ အတွက်
အပြည့်စုံ ဆုံး ထိုင်း အရသာ
ပဲကြာဇံသုပ်
ဆိုင် ရောင်း အရသာ သုပ်နည်း !!
ဘာစားရင်ကောင်းမလဲ ' s s ?
ခံတွင်းတွေ့ ရိုးရှင်း တဲ့ ပဲကြာဇံ နဲ့ပင်လယ်စာဆိုင်
menu သုပ်နည်း !!
တဦး နဲ့ တဦး ချက်နည်း များ တူညီ မာ မဟုတ်
ပါ
အဓိက တော့ စားကောင်း ဖို့ပါဘဲ
I]]]]]]]
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
ထိုင်း စတိုင်စ် ပင်လယ်စာစုံ ပဲကြာဇံသုပ်
**

ပဲကြာဇံ .....150g
အသား ကြက်/ ဝက်..... 60g
ပုဇွန် / ပင်လယ်စာ..... မိမိအကြိုက်
ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီး.......၂လံုး
ကြက်သွန်ဖြူ နုတ်နုတ်စင်း ၃ မွှာ
ဥနီ အလှဆင်ရန် ခြစ်ထားပါ အနည်းငယ်
ကြက်သွန်မိတ် ပါးပါးလှီး အနည်းငယ်
တရုတ်နံနံ
ငရုတ်သီး စိမ်း အနီ
ခရမ်းချဉ်သီး အစေ့ထုတ် ပါးပါးလှီး ၁ လုံး
ကြက်/ ဝက်သား က နုတ်နုတ်စင်း
နုတ်နုတ်စင်း ထား တာ နော်
ပဲကြာဇံ ၊ အသား ၊ပင်လယ်စာ ကို ရေဆူဆူ မာ
ပြုတ် ပြီး ရေအေး နဲ့ ပြန်ဆေး ၊
၊ ဇကာ နဲ့ စစ် ထားပါ
ငံပြာရည်.....၂ ထမင်းစားဇွန်း
သံပုရာရည်.......၃ ထမင်းစားဇွန်း
သကြား......၁ ထမင်းစားဇွန်း
ငရုတ်သီးဆော့...... ၂ ထမင်းစားဇွန်း
အချိုမှုန့် ကြိုက်ရင် ထည့်ပါ အနည်းငယ်
ဇလုံ တလုံး မာ ရော မွှေပြီး ပါဝင်ပစ္စည်း တွေ
ထည့် တဲ့အခါ အသား ပင်လယ်စာ ကို အရင်ထည့်
ပါ
အရသာ ဝင်အောင်လို့ နော်
မြေပဲ လှော် ကို အပေါ်ကနေ ထည့် ကြပါသေးတယ်
တချို့ က တော့ မထည့်ကြဘူး
ma kip 20 ဆရာထိုင်း chef ကတော့ထည့်ခိုင်းပါတယ်
ရေး ရင်နဲ့ တောင် သရေယို လာပြီး
အပေါ်က နေ မြေပဲ ဆန် တင် လိုက်မယ်ဆို
လှပ တဲ့ မျက်လုံး နဲ့ အရင်စား ပြီး အရသာ ကို
ပါးစပ်နဲ့စားလို့ ရပါပြီ
ပေါ့ပေါ့ပါးပါး လုပ်စားကြည့်ပါ
ချဉ်စမ် ခံတွင်းမြိန် တဲ့ အရသာ
အဆင်ပြေပါစေ
love all !
ကျေးဇူးပါ
crd, photo

image