🍊 ရှောက်ခွံတွေကို လွှတ်မပစ်လိုက်ပါနဲ့! 
တစ်ခါတရံ ညဘက်မှာ အိပ်မပျော်တာ၊ ကိုယ်လက်မအီမသာနဲ့ ကိုယ်ပူပူနွေးနွေး ဖြစ်နေတာမျိုးတွေ ကြုံရတတ်ပါတယ်။ အဲဒီလို ခန္ဓာကိုယ် ပင်ပန်းနေတဲ့အချိန်မျိုးမှာ ရှောက်သီးခွံ (သို့မဟုတ် ရှောက်နုသီးခွံ) လက်ဖက်ရည်နွေးနွေး တစ်ခွက်လောက်ကို စိမ်ပြီး ဖြည်းဖြည်းချင်း သောက်ကြည့်ပါ။ 
ရှောက်ခွံရဲ့ သဘာဝ မွှေးရနံ့ က စိတ်ကို တည်ငြိမ်အေးချမ်းစေပြီး ခန္ဓာကိုယ်ရဲ့ အပူချိန်ကို လျော့ကျစေပါတယ်။ ဗိုက်ပြည့်အောင့်တာ၊ လေပွတာတွေလည်း တဖြည်းဖြည်း သက်သာလာပါလိမ့်မယ်။ ရှောက်ခွံလက်ဖက်ရည် တစ်ခွက်တည်းနဲ့ စိတ်ရော၊ ခန္ဓာကိုယ်ပါ အနားယူ အပန်းဖြေရသလို ခံစားရမှာပါ။ 
🍵 သောက်သုံးခြင်းရဲ့ အဓိက အကျိုးကျေးဇူးများ 
ရှောက်ခွံလက်ဖက်ရည် သောက်သုံးခြင်းဖြင့် အောက်ပါ ကောင်းကျိုးတွေကို ရရှိနိုင်ပါတယ်။ 
* အသက်ရှူ လွယ်ကူစေခြင်း 
  လန်းဆန်းတဲ့ရနံ့က နှာခေါင်းအပါအဝင် အသက်ရှူလမ်း 
  ကြောင်းကို လေဝင်လေထွက်ကောင်းစေပါတယ်။ 
*အစာကြေလွယ်စေခြင်း / လေပွသက်သာစေခြင်း 
  ဗိုက်အောင့်တာ၊ ဗိုက်ပြည့်တင်းနေတာမျိုး မဖြစ်ဘဲ  
  အစာစားပြီးချိန်မှာ သက်သောင့်သက်သာရှိစေပါတယ်။ 
*ကိုယ်အပူကျစေခြင်း 
  ခန္ဓာကိုယ် ပေါ့ပါးလန်းဆန်းလာပြီး အဖျားငွေ့ငွေ့ရှိတာမျိုး 
  ကို သက်သာစေပါတယ်။ 
*နှစ်နှစ်ခြိုက်ခြိုက် အိပ်ပျော်စေခြင်း 
  စိတ်ကို ပိုမိုငြိမ်သက်အေးချမ်းစေတဲ့အတွက် အိပ်ပျော်ဖို့  
  လွယ်ကူလာပါလိမ့်မယ်။ 
📝 လွယ်ကူရိုးရှင်းတဲ့ ဖျော်စပ်နည်း 
ရှောက်ခွံလက်ဖက်ရည် ပြုလုပ်နည်းက အောက်ပါအတိုင်း ရိုးရှင်းပါတယ်။ 
ရှောက်သီးခွံ အစို ဒါမှမဟုတ် အခြောက် ၄-၆ ချပ် ကို ပြင်ဆင်ပါ။ 
ရေနွေးပူပူ တစ်ခွက် ထဲမှာ ၁၀ မိနစ် ခန့် စိမ်ထားပါ။ 
ရနံ့ကောင်းကောင်းနဲ့ နွေးနွေးလေး သောက်သုံးပါ။ 
ချိုချိုလေး ကြိုက်နှစ်သက်ပါက ပျားရည် အနည်းငယ် ထည့်ပြီး သောက်နိုင်ပါတယ်။ 
ရှောက်ခွံမှာ ဒီလိုကောင်းကျိုးတွေရှိတယ်ဆိုတာ လူတော်တော်များများ သတိမထားမိကြပါဘူး။ ဒါကြောင့် နောက်တစ်ကြိမ် ဟင်းချက်ဖို့ ရှောက်သီးအခွံခွာတဲ့အခါ လွှတ်မပစ်ဘဲ သေချာ အခြောက်လှန်း သိမ်းဆည်းထားပြီး ကျန်းမာရေးအတွက် လက်ဖက်ရည်အဖြစ် စိမ်သောက်ကြည့်ဖို့ တိုက်တွန်းချင်ပါတယ်။
 
         
 
		  
		 
		 
		 
		 
                