🍊 ရှောက်ခွံတွေကို လွှတ်မပစ်လိုက်ပါနဲ့!
​တစ်ခါတရံ ညဘက်မှာ အိပ်မပျော်တာ၊ ကိုယ်လက်မအီမသာနဲ့ ကိုယ်ပူပူနွေးနွေး ဖြစ်နေတာမျိုးတွေ ကြုံရတတ်ပါတယ်။ အဲဒီလို ခန္ဓာကိုယ် ပင်ပန်းနေတဲ့အချိန်မျိုးမှာ ရှောက်သီးခွံ (သို့မဟုတ် ရှောက်နုသီးခွံ) လက်ဖက်ရည်နွေးနွေး တစ်ခွက်လောက်ကို စိမ်ပြီး ဖြည်းဖြည်းချင်း သောက်ကြည့်ပါ။
​ရှောက်ခွံရဲ့ သဘာဝ မွှေးရနံ့ က စိတ်ကို တည်ငြိမ်အေးချမ်းစေပြီး ခန္ဓာကိုယ်ရဲ့ အပူချိန်ကို လျော့ကျစေပါတယ်။ ဗိုက်ပြည့်အောင့်တာ၊ လေပွတာတွေလည်း တဖြည်းဖြည်း သက်သာလာပါလိမ့်မယ်။ ရှောက်ခွံလက်ဖက်ရည် တစ်ခွက်တည်းနဲ့ စိတ်ရော၊ ခန္ဓာကိုယ်ပါ အနားယူ အပန်းဖြေရသလို ခံစားရမှာပါ။
​🍵 သောက်သုံးခြင်းရဲ့ အဓိက အကျိုးကျေးဇူးများ
​ရှောက်ခွံလက်ဖက်ရည် သောက်သုံးခြင်းဖြင့် အောက်ပါ ကောင်းကျိုးတွေကို ရရှိနိုင်ပါတယ်။
* ​အသက်ရှူ လွယ်ကူစေခြင်း
​လန်းဆန်းတဲ့ရနံ့က နှာခေါင်းအပါအဝင် အသက်ရှူလမ်း
ကြောင်းကို လေဝင်လေထွက်ကောင်းစေပါတယ်။
*​အစာကြေလွယ်စေခြင်း / လေပွသက်သာစေခြင်း
​ဗိုက်အောင့်တာ၊ ဗိုက်ပြည့်တင်းနေတာမျိုး မဖြစ်ဘဲ
အစာစားပြီးချိန်မှာ သက်သောင့်သက်သာရှိစေပါတယ်။
*​ကိုယ်အပူကျစေခြင်း
​ခန္ဓာကိုယ် ပေါ့ပါးလန်းဆန်းလာပြီး အဖျားငွေ့ငွေ့ရှိတာမျိုး
ကို သက်သာစေပါတယ်။
*​နှစ်နှစ်ခြိုက်ခြိုက် အိပ်ပျော်စေခြင်း
​စိတ်ကို ပိုမိုငြိမ်သက်အေးချမ်းစေတဲ့အတွက် အိပ်ပျော်ဖို့
လွယ်ကူလာပါလိမ့်မယ်။
​📝 လွယ်ကူရိုးရှင်းတဲ့ ဖျော်စပ်နည်း
​ရှောက်ခွံလက်ဖက်ရည် ပြုလုပ်နည်းက အောက်ပါအတိုင်း ရိုးရှင်းပါတယ်။
​ရှောက်သီးခွံ အစို ဒါမှမဟုတ် အခြောက် ၄-၆ ချပ် ကို ပြင်ဆင်ပါ။
​ရေနွေးပူပူ တစ်ခွက် ထဲမှာ ၁၀ မိနစ် ခန့် စိမ်ထားပါ။
​ရနံ့ကောင်းကောင်းနဲ့ နွေးနွေးလေး သောက်သုံးပါ။
​ချိုချိုလေး ကြိုက်နှစ်သက်ပါက ပျားရည် အနည်းငယ် ထည့်ပြီး သောက်နိုင်ပါတယ်။
​ရှောက်ခွံမှာ ဒီလိုကောင်းကျိုးတွေရှိတယ်ဆိုတာ လူတော်တော်များများ သတိမထားမိကြပါဘူး။ ဒါကြောင့် နောက်တစ်ကြိမ် ဟင်းချက်ဖို့ ရှောက်သီးအခွံခွာတဲ့အခါ လွှတ်မပစ်ဘဲ သေချာ အခြောက်လှန်း သိမ်းဆည်းထားပြီး ကျန်းမာရေးအတွက် လက်ဖက်ရည်အဖြစ် စိမ်သောက်ကြည့်ဖို့ တိုက်တွန်းချင်ပါတယ်။

image