အခုတစ်လော ခေတ်စားနေတဲ့ "ရုံးပတီသီး" စမူတီ ဖျော်ရည်
ဒီနေ့မှာတော့ လူတိုင်း စားသုံးနိုင်ဖို့အတွက် ရုံးပတီသီးနဲ့လုပ်တဲ့ (Smoothie) ပြုလုပ်နည်းကို မျှဝေပေးသွားမှာပါ။
🥤 ရုံးပတီသီး + နို့ချဉ် စမူတီ - ကျန်းမာရေး အချိုရည်
လန်းဆန်းပြီး အရသာရှိ၊ ကျန်းမာရေးအတွက်လည်း ကောင်းတဲ့ အချိုရည်မျိုးကို လိုချင်ပါသလား...?
ဒီနည်းလမ်းလေးကို စမ်းကြည့်ပါ 👉 ရုံးပတီသီး + နို့ချဉ် စမူတီ
✅ ပါဝင်ပစ္စည်းများ......
* ရုံးပတီသီး ၄-၅ လုံး (သန့်စင်ပြီး အတိုလေးတွေ လှီးထားပါ)
* နို့ချဉ် (သကြားလျှော့ထားသော) ၁ ခွက် (၂၀၀ မီလီလီတာ)
* ပျားရည် ၁-၂ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (စိတ်ကြိုက်)
* ရေခဲ ၁ ခွက်သေး
🥣 ပြုလုပ်နည်း
ရုံးပတီသီးကို အတုံးသေးလေးတွေ လှီးပါ။
ရုံးပတီသီး + နို့ချဉ် + ပျားရည် + ရေခဲ တို့ကို ဖျော်စက်ထဲ ထည့်ပါ။
ကြေညက်ပြီး ပျစ်ချွဲတဲ့အထိ ဖျော်ပါ။
ဖန်ခွက်ထဲ လောင်းထည့်ပြီး ချက်ချင်း သောက်သုံးနိုင်ပါပြီ။
🌿 ဒီဖျော်ရည်မှ ရရှိမည့် အကျိုးကျေးဇူးများ...
✨ အစာခြေစနစ်ကို ကူညီသည် – ရုံးပတီသီးမှရသော အမျှင်ဓာတ်နှင့် ချွဲပြစ်သော အရာများအပြင် နို့ချဉ်မှရသော အကျိုးပြု ဘက်တီးရီးယားများက အူလမ်းကြောင်းကို သန်မာစေပြီး ဝမ်းချုပ်ခြင်းကို လျှော့ချပေးသည်။
✨ သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို ထိန်းချုပ်သည် – ရုံးပတီသီးက သကြားစုပ်ယူမှုကို နှေးစေပြီး ဆီးချိုထိန်းသိမ်းလိုသူများအတွက် သင့်လျော်သည်။
✨ နှလုံးကျန်းမာရေးကို အားကောင်းစေပြီး ကိုလက်စထရောကို လျှော့ချသည် – ရေတွင်ပျော်ဝင်နိုင်သော ဖိုက်ဘာ (Fiber) က ပိုလျှံနေသော အဆီများကို ဖယ်ရှားပေးသည်။
✨ ကိုယ်ခံအားစနစ်ကို မြှင့်တင်သည် – ရုံးပတီသီးမှရသော ဗီတာမင် C နှင့် နို့ချဉ်ရှိ ပရိုဘိုင်အိုတစ် (Probiotics) များက ခန္ဓာကိုယ်ကို ပိုမိုသန်မာစေသည်။
✨ လန်းဆန်းစေပြီး ဗိုက်ပြည့်ကြာသည် – ချဉ်၊ ချို၊ ဆိမ့်တဲ့ အရသာနှင့် စမူတီရဲ့ ပျစ်နေတဲ့ အသွင်ကြောင့် ကျန်းမာရေးနဲ့ညီညွတ်စွာ ဗိုက်ပြည့်စေပါသည်။
🥤 မနက်စာ မစားမီ သောက်သုံးကြည့်ပါ။ ကိုယ်အလေးချိန် ထိန်းချုပ်လိုသူများအတွက် သင့်လျော်ပြီး ကစီဓာတ်နဲ့ သကြားဓာတ် စုပ်ယူမှုကို နှေးစေတာကြောင့် အစာစားပြီးနောက် သွေးတွင်းသကြားဓာတ် မြင့်တက်ခြင်းကို ကာကွယ်ပေးသည်။ အထူးသဖြင့် အစာအိမ်အချဥ်ပေါက်တက်သူ (Gerd) များအတွက် အစာအိမ်ကို အလွှာတစ်ခုဖြင့် ဖုံးအုပ်ပေးပြီး ယားယံခြင်းကို လျှော့ချပေးသည်။
🥤 သို့မဟုတ် နေ့လည်စာ စားပြီးနောက် သောက်သုံးပါ။ အစာကြေစေပြီး အစာခြေစနစ်ကို ကူညီသည်။ လန်းဆန်းစေပြီး ဗိုက်ဝစေသလို အူလမ်းကြောင်း ကျန်းမာရေးအတွက်လည်း အလွန်ကောင်းမွန်ပါသည်။