အပ်မှို🍄🍄🍄ချဥ်စပ်သုပ် (Enoki Mushroom Salad) ပြုလုပ်နည်း
လိုအပ်သောပစ္စည်းများ
အပ်မှို (Enoki Mushroom) - အထုပ်ကြီး ၁ ထုပ် (သို့) ၂ ထုပ်
ငံပြာရည် (သို့) ပဲငံပြာရည် (Fish Sauce / Soy Sauce) - စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
သံပုရာရည် - စားပွဲဇွန်း ၂-၃ ဇွန်း (သို့) ကိုယ်နှစ်သက်ရာ ချဉ်ပမာဏ)
သကြား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း (သို့) မိမိနှစ်သက်ရာ
မြေပဲဆီ (သို့) နှမ်းဆီ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း (မထည့်လဲရပါတယ်)
ငရုတ်သီးစိမ်း (သို့) အမှုန့် - မိမိနှစ်သက်ရာ အပူပမာဏ
ကြက်သွန်နီ - ၁ လုံး (ပါးပါးလှီးပါ)
နံနံပင် - အနည်းငယ် (ပါးပါးလှီးပါ)
မြေပဲလှော် (ထောင်းပြီးသား) - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း (သို့) ၂ ဇွန်း (မဖြစ်မနေ မဟုတ်ပါ)
ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်
၁။ အပ်မှိုပြင်ဆင်ခြင်း
အပ်မှိုများကို အောက်ခြေမှ ဖြတ်တောက်ပြီး အညစ်အကြေးများ သေချာစွာ ဆေးကြောပါ။
ရေများစင်အောင် စစ်ထားပြီး လက်ဖြင့် ခပ်ဖွဖွ ခြွေပေးပါ။
၂။ အပ်မှိုပြုတ်ခြင်း
ရေနွေးအိုး တည်ပြီး ဆူပွက်လာလျှင် အပ်မှိုများကို ထည့်ကာ စက္ကန့် ၃၀ မှ ၁ မိနစ်ခန့်သာ အသာလေး ရေနွေးဖျောပေးပါ။ (ကြာကြာပြုတ်လျှင် မာသွားနိုင်သည်)။
ချက်ချင်း ဆယ်ယူပြီး ရေအေးဖြင့် ပြန်လည်ဆေးချပါ (သို့) ရေခဲရေထဲခဏထည့်ပါက မှိုများက ပို၍ စိုစိုပြေပြေ ရှိနေပါမည်။
ရေစစ်အောင် သေချာညှစ်ထားပါ။
၃။ ရောစပ်ခြင်း
ပန်းကန်လုံးတစ်လုံးထဲတွင် ငံပြာရည် (သို့) ပဲငံပြာရည်၊ သံပုရာရည်၊ သကြား၊ ဆီ (ထည့်လျှင်) နှင့် ငရုတ်သီး တို့ကို ထည့်ပြီး သကြားပျော်အောင် သမအောင် မွှေပေးပါ။
အရသာကို မြည်းကြည့်ပြီး ကိုယ်နှစ်သက်ရာ ချဉ်၊ ငန်၊ စပ်၊ ချို ပမာဏကို ချိန်ညှိပါ။
၄။ သုပ်ခြင်း
အရသာရည်ထဲသို့ ရေစစ်ထားသော အပ်မှို၊ ကြက်သွန်နီ နှင့် နံနံပင် တို့ကို ထည့်ပါ။
အားလုံးကို အပ်မှိုများ မကြေသွားအောင် ခပ်ဖွဖွ သမအောင် သုပ်နယ်ပေးပါ။
နောက်ဆုံးတွင် မြေပဲထောင်းကို ဖြူးထည့်ပြီး သမအောင် ထပ်မံနယ်ပေးပါ။
၅။ သုံးဆောင်ခြင်း
ချက်ချင်း သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
မှတ်ချက်-
အချို့သူများက အပ်မှိုကို မပြုတ်ဘဲ အစိမ်းအတိုင်း အရသာရည်ဖြင့် သုပ်စားကြသော်လည်း အနည်းငယ် ရေနွေးဖျောပေးခြင်းက ပို၍ စားကောင်းစေပါတယ်။
ပဲပိစပ်အချဉ်ရည် (သို့) ဂျပန်ပဲငံပြာရည် (Ponzu Sauce) တို့ကိုလည်း အသုံးပြုပြီး အရသာအသစ်များ ဖန်တီးနိုင်ပါတယ်။
#kogyiaung
#အပ်မှိုသုပ်နည်း
Credit to owner