အပ်မှို🍄🍄🍄ချဥ်စပ်သုပ် (Enoki Mushroom Salad) ပြုလုပ်နည်း
​လိုအပ်သောပစ္စည်းများ
​အပ်မှို (Enoki Mushroom) - အထုပ်ကြီး ၁ ထုပ် (သို့) ၂ ထုပ်
​ငံပြာရည် (သို့) ပဲငံပြာရည် (Fish Sauce / Soy Sauce) - စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
​သံပုရာရည် - စားပွဲဇွန်း ၂-၃ ဇွန်း (သို့) ကိုယ်နှစ်သက်ရာ ချဉ်ပမာဏ)
​သကြား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း (သို့) မိမိနှစ်သက်ရာ
​မြေပဲဆီ (သို့) နှမ်းဆီ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း (မထည့်လဲရပါတယ်)
​ငရုတ်သီးစိမ်း (သို့) အမှုန့် - မိမိနှစ်သက်ရာ အပူပမာဏ
​ကြက်သွန်နီ - ၁ လုံး (ပါးပါးလှီးပါ)
​နံနံပင် - အနည်းငယ် (ပါးပါးလှီးပါ)
​မြေပဲလှော် (ထောင်းပြီးသား) - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း (သို့) ၂ ဇွန်း (မဖြစ်မနေ မဟုတ်ပါ)
​ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်
​၁။ အပ်မှိုပြင်ဆင်ခြင်း
​အပ်မှိုများကို အောက်ခြေမှ ဖြတ်တောက်ပြီး အညစ်အကြေးများ သေချာစွာ ဆေးကြောပါ။
​ရေများစင်အောင် စစ်ထားပြီး လက်ဖြင့် ခပ်ဖွဖွ ခြွေပေးပါ။
​၂။ အပ်မှိုပြုတ်ခြင်း
​ရေနွေးအိုး တည်ပြီး ဆူပွက်လာလျှင် အပ်မှိုများကို ထည့်ကာ စက္ကန့် ၃၀ မှ ၁ မိနစ်ခန့်သာ အသာလေး ရေနွေးဖျောပေးပါ။ (ကြာကြာပြုတ်လျှင် မာသွားနိုင်သည်)။
​ချက်ချင်း ဆယ်ယူပြီး ရေအေးဖြင့် ပြန်လည်ဆေးချပါ (သို့) ရေခဲရေထဲခဏထည့်ပါက မှိုများက ပို၍ စိုစိုပြေပြေ ရှိနေပါမည်။
​ရေစစ်အောင် သေချာညှစ်ထားပါ။
​၃။ ရောစပ်ခြင်း
​ပန်းကန်လုံးတစ်လုံးထဲတွင် ငံပြာရည် (သို့) ပဲငံပြာရည်၊ သံပုရာရည်၊ သကြား၊ ဆီ (ထည့်လျှင်) နှင့် ငရုတ်သီး တို့ကို ထည့်ပြီး သကြားပျော်အောင် သမအောင် မွှေပေးပါ။
​အရသာကို မြည်းကြည့်ပြီး ကိုယ်နှစ်သက်ရာ ချဉ်၊ ငန်၊ စပ်၊ ချို ပမာဏကို ချိန်ညှိပါ။
​၄။ သုပ်ခြင်း
​အရသာရည်ထဲသို့ ရေစစ်ထားသော အပ်မှို၊ ကြက်သွန်နီ နှင့် နံနံပင် တို့ကို ထည့်ပါ။
​အားလုံးကို အပ်မှိုများ မကြေသွားအောင် ခပ်ဖွဖွ သမအောင် သုပ်နယ်ပေးပါ။
​နောက်ဆုံးတွင် မြေပဲထောင်းကို ဖြူးထည့်ပြီး သမအောင် ထပ်မံနယ်ပေးပါ။
​၅။ သုံးဆောင်ခြင်း
​ချက်ချင်း သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
​မှတ်ချက်-
​အချို့သူများက အပ်မှိုကို မပြုတ်ဘဲ အစိမ်းအတိုင်း အရသာရည်ဖြင့် သုပ်စားကြသော်လည်း အနည်းငယ် ရေနွေးဖျောပေးခြင်းက ပို၍ စားကောင်းစေပါတယ်။
​ပဲပိစပ်အချဉ်ရည် (သို့) ဂျပန်ပဲငံပြာရည် (Ponzu Sauce) တို့ကိုလည်း အသုံးပြုပြီး အရသာအသစ်များ ဖန်တီးနိုင်ပါတယ်။
#kogyiaung
#အပ်မှိုသုပ်နည်း

Credit to owner

image