ငှက်ပျောသီးပေါင်း
-------------------------
သင်္ကြန်ပိတ်ရက်မှာ လုပ်စားနိုင်ဖို့ ငှက်ပျောသီးပေါင်း ပြုလုပ်နည်းလေးပါ။ နှစ်တိုင်း အမေ့အိမ်မှာ သင်္ကြန်တွင်းဆိုရင် ငှက်ပျောသီးပေါင်းက မပါမဖြစ် လုပ်စားဖြစ်ကြတယ်။ ရခိုင်ငှက်ပျောသီးအမှည့်ကိုပဲ သုံးပြီး လုပ်လေ့ရှိတယ်။ ငှက်ပျောသီးက မမှည့်ရင် လုပ်စားလို့မကောင်းပါဘူး။ ဒါကြောင့် ရခိုင်ငှက်ပျောသီးမှည့်ကိုသာ သုံးပါ။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
• ရခိုင်ငှက်ပျောသီး - ၁ ဖီး (မှည့်ပြီးသား)
• အုန်းသီး - ၁ လုံး (အရည်ညှစ်ထားပါ)
• အုန်းနို့ခရင်မ် - ၂ဝဝ မီလီလီတာ
• သကြား - ၂ဝဝ ဂရမ်
• ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၃ ပုံ ၁ ပုံ
• သစ်ကြံပိုးခေါက် - ၂ ခု
• Pandan အရည် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁/၂ ဇွန်း (optional)
ပြုလုပ်နည်း
၁။ ဦးစွာ ဒယ်အိုးထဲ အုန်းနို့ခရင်မ်နှင့် အုန်းနို့ရည်ကိုထည့်ပြီး ဆူအောင် တည်ထားပါ။
၂။ ဆူလာလျှင် သကြား၊ သစ်ကြံပိုးခေါက်၊ ဆားနှင့် Pandan အရည်တို့ကို ထည့်ပြီး ရောမွှေပါ။
၃။ ပြီးလျှင် ရခိုင်ငှက်ပျောသီးများကို ထည့်ပြီး အရည်နည်းနည်းကျန်သည်အထိ တည်ပါ။
၄။ အရည်နည်းနည်းကျန်လျှင် မီးပိတ်လိုက်ပါ။
၅။ အရသာထူးခြားကောင်းမွန်တဲ့ ငှက်ပျောသီးပေါင်းကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
#credit

image