ငံပြာရည် ကြက်သားပြုတ် နူးညံ့ပြီး အရည်ရွှမ်းတဲ့အသား ချက်နည်းနဲ့ ချဥ်ငံစပ် ပင်လယ်စာအချဥ်ရည် လုပ်နည်း
ပါဝင်ပစ္စည်းများ......
* ကြက်ပေါင်နဲ့ တင်ပါးဆုံသား - ၁ ကီလိုဂရမ်
* စပါးလင် - ၄ ပင် (ထုထားပါ)
* နံနံပင်အမြစ် - ၅ ပင်
* ကြက်သွန်ဖြူ - ၈ မြွှာ (ထုထားပါ)
* ငရုတ်ကောင်းမှုန့် (အကြမ်းထု) - စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ရေသန့် - ၁,၅၀၀ မီလီလီတာ
* ငံပြာရည် - စားပွဲတင်ဇွန်း ၈ ဇွန်း
* ပဲငံပြာရည်အကြည် - စားပွဲတင်ဇွန်း ၄ ဇွန်း
* ပဲငံပြာရည်အနောက် - စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* အုန်းသကြား - စားပွဲတင်ဇွန်း ၂.၅ ဇွန်း
ချဥ်ငံစပ်အချည်ရည်လုပ်ရန် ပါဝင်ပစ္စည်းများ...
* ငရုတ်သီးအနီတောင့် - ၅ တောင့်
* ကြက်သွန်ဖြူ - ၃ မြွှာ
* နံနံပင်အမြစ် - ၂ ပင်
* အုန်းသကြား - စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ငံပြာရည် - စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
* သံပရာရည် - စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ ဇွန်း
(အားလုံးကို ရောပြီး ညက်နေအောင် ကြိတ်ပါ။)
ပြုလုပ်နည်း.......
၁။ အိုးထဲမှာ စပါးလင်၊ နံနံပင်အမြစ်၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ကို အရင်ဆုံးထည့်ပါ။ ပြီးမှ ကြက်သားကို အပေါ်ကနေ တင်ပေးပါ။
၂။ ငံပြာရည်၊ ပဲငံပြာရည်အကြည်၊ ပဲငံပြာရည်အနောက် နဲ့ အုန်းသကြားတို့နဲ့ အရသာနယ်ပါ။ ပြီးရင် ရေသန့်ထည့်ပါ။
၃။ အိုးကို အပူချိန်ပြင်းပြင်းနဲ့ တည်ပါ။ ပွက်ပွက်ဆူလာတဲ့အခါ အလယ်အလတ်အပူချိန်ကို လျှော့ပြီး အပေါ်က အမြှုပ်တွေကို ခပ်ထုတ်ပေးပါ။ ပြီးနောက် မိနစ် ၃၀ ခန့် ဆက်ပြီးပြုတ်ပါ။
၄။ ကြက်သားကို တစ်ဖက်လှန်ပြီး နောက်ထပ် မိနစ် ၃၀ လောက် ဆက်ပြုတ်ပါ။ ကြက်သားနူးအိပြီး အရသာဝင်သွားပြီဆိုရင် မီးပိတ်ပြီး ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ပါ။
၅။ ပင်လယ်စာအအချဥ်ရည်နဲ့ တွဲဖက်ပြီး အရသာရှိရှိ စားသုံးနိုင်ပါတယ်။