နှစ်ထပ် အုန်းနို့ကျောက်ကျော လုပ်နည်း
=======================
တယ်လီဖုန်းကျောက်ကျော 25 ဂရမ် ၁ထုပ်
သကြား 30သား
ရေသန့် 2လီတာ
ဆား လက်လက်စားဇွန်း 2ဇွန်း
ရယ်ဒီမိတ် အုန်းနို့ 400ml 1 ဗူး
အုန်းသီးကို အသုံးပြုမယ်ဆို 2 လုံးခန့် ခြစ်ပြီးခပ်ပျစ်ပျစ်လေး ညှစ်ထားလို့ရတဲ့ အုန်းနို့ဦးရည်ကို သုံးလို့ရပါတယ်။
ပထမဦးစွာကျိုမည့်အိုးထဲသို့ သကြား ရေသန့် ကျောက်ကျောမှူန့် ဆားတို့ ထည့်၍ မီဖိုပေါ်တင်ပြီး ဆူပွက်လာသည်ထိ ကျိုပါ။
3 မီနစ်ခန့် ဆူပွက်အောင်ထားပြီး အုန်းနို့ထည့်ပါ 5 မီနစ် ပွက်အောင်ထပ်ထားပြီး
မီးပိတ် ဗန်းထဲသို့လောင်းထည့်ပြီး 4 နာရီခန့်အအေးခံပါ။
မှတ်ချက် ကျောက်ကျော လောင်းထားသောဗန်းကို ရွှေ့ခြင်း မပြုရပါ ငြိမ်ငြိမ်လေးထားပေးပါ။
အုန်းနို့ကျောက်ကျောကို 2 ထပ် ဖြစ်အောင် လုပ်ချင်သူများအတွက် အဆင်ပြေကြပါစေရှင်။
