1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဘာနဲ့တွဲစားစား စားလို့ကောင်းတဲ့ သီးရွက်စုံ အချဥ်စိမ်နည်း။
တစ်ရက်ထဲနဲ့ စားလို့ရပြီး။ အရမ်းကြွပ်ပြီး အရသာရှိတယ် 😋
​ဒီနည်းအတိုင်းလုပ်စားမယ်ဆိုရင် အရမ်းအရသာရှိတဲ့အတွက် ပုလင်းတွေ အများကြီးပြင်ဆင်ထားဖို့ လိုမယ်နော်။ ကျွန်တော့်ကလေးက နောက်ကျရင် အများကြီးထပ်လုပ်ပေးပါဦးလို့တောင် တောင်းဆိုနေကြတယ်။ 🍅🍆🥒🥬🥕🥗🌽
​😃✅ ပါဝင်ပစ္စည်းများ......
​၁။ သကြား ၅၀ ဂရမ်
၂။ ဆား စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
၃။ ရှာလကာရည် ၁၀၀ မီလီလီတာ
၄။ ဆိုဒါ ၁ ပုလင်း (သောက်တဲ့ ဆိုဒါရည်)
၅။ သင့်မှာရှိတဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက်များ (ဥပမာ- သခွားသီး၊ မုန်လာဥနီ၊ ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်း၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ ကြက်သွန်နီ၊ ဂေါ်ဖီထုပ်) 🥗🍆🍆🥬🍅🥗🥕🌽
​✅ ပြုလုပ်နည်း........
* ​ဟင်းသီးဟင်းရွက်တွေကို လိုသလို လှီးဖြတ်ပြီး
ပုလင်းထဲ ထည့်ပါ။
* ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို ထည့်ပါ။
* နောက်ဆုံးမှာ ဆိုဒါရည်ကို လောင်းထည့်ပါ။
(ဒီနည်းက အချဉ်စိမ်မဲ့ရည် ကျိုစရာမလိုပါဘူး။)
ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို သမအောင် ရောမွှေပြီး အဖုံးပိတ်ကာ ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ ၁ ည သိမ်းထားရင် စားလို့ရပါပြီ။ အမြဲတမ်း ရေခဲသေတ္တာထဲမှာပဲ သိမ်းဆည်းထားပါ။ တကယ်ကို အရသာရှိလို့ အားလုံးကို လုပ်စားကြည့်စေချင်ပါတယ်။
​ဒီနည်းအတိုင်း လုပ်မယ်ဆိုရင် ဖန်ပုလင်းတွေ အများကြီးပြင်ထားပါ၊ ဘာလို့လဲဆိုတော့ ဒီဆိုဒါနဲ့လုပ်တဲ့ အချဉ်စိမ်နည်းက တကယ်ကို အရသာရှိလို့ပါ။

image