14 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ငရုတ်သီးရဲ့ အစပ်ဓာတ်ကို ဖြစ်စေတဲ့ 'capsaicin' ဆိုတဲ့ ဓာတ်တစ်မျိုးဟာ နို့တိုက်သတ္တဝါတွေရဲ့ နာကျင်မှု ခံစားရတဲ့ အာရုံကြောတွေကို လှုံ့ဆော်ပေးနိုင်ပေမဲ့ ငှက်တွေအတွက်တော့ ဘာမှမဖြစ်ပါဘူး။
ဒီလိုထူးခြားတဲ့ သဘာဝအလျှောက် ပြုပြင်ပြောင်းလဲမှုဟာ အစေ့တွေကို ဖျက်ဆီးတတ်တဲ့ နို့တိုက်သတ္တဝါတွေကို ဝေးဝေးမှာထားပြီး၊ ငှက်တွေကတော့ ငရုတ်သီးကို စားသုံးကာ အစေ့တွေကို မပျက်မစီးစေပဲ သဘာဝအတိုင်းနေရာအနှံ့ ပျံ့နှံ့အောင် ကူညီပေးနိုင်ပါတယ်။
ဒီလိုနည်းလမ်းကြောင့် အပင်တွေဟာ သူတို့ရဲ့မျိုးဆက်တွေကို ဆက်လက်ရှင်သန်စေနိုင်သလို ငှက်တွေအတွက်လည်း ဘေးကင်းပြီး အာဟာရဖြစ်တဲ့ အစာတစ်ခုကို ရရှိစေတာဖြစ်ပါတယ်။

image