တစ်ချိန်က အဘွား ပြောပြဖူးတယ်.....
"ဓာတ်မတည့်တာကြောင့် နှာခေါင်းယား၊ နှာချေတာ၊ နှာရည်ကြည်ကျတာ၊ ဖုန်နဲ့ဖြစ်ဖြစ်၊ ရာသီဥတုနဲ့ဖြစ်ဖြစ်၊ ဒါမှမဟုတ် တိရစ္ဆာန်အမွှေးနဲ့ဖြစ်ဖြစ် ဓာတ်မတည့်တဲ့သူတွေအတွက် ဆေးပြားပဲရှိတာမဟုတ်ဘူး၊ ငါတို့မီးဖိုချောင်ထဲက ပစ္စည်းတွေကလည်း အကူအညီပေးနိုင်တယ်"
​အဖွားက ရှောက်ဘီးလူးသီးနဲ့ ပျားရည်စစ်စစ်ဟာ အတူတွဲရင် အကောင်းဆုံးပဲလို့ ပြောတယ်။ စားကြည့်ရင် ဓာတ်မတည့်တဲ့ဝေဒနာကို တဖြည်းဖြည်း သက်သာစေပြီး၊ တချို့ဆိုရင် လုံးဝပျောက်ကင်းသွားတာမျိုးတောင် ရှိတယ်တဲ့။
​👉 အဖွားသင်ပေးတဲ့ ပြုလုပ်နည်းကတော့......
* ​သံပရာသီးကို သေသေချာချာဆေးပြီး ရေခြောက်အောင်
ထားပါ။
* ​အခွံမခွာဘဲ အချပ်ပါးလေးတွေ လှီးပါ။
* ​ဖန်ပုလင်းထဲမှာ တစ်ထပ်ချင်းစီ စီထည့်ပြီး ပျားရည်စစ်စစ်
ကို လောင်းထည့်ပါ။
* ​အဖုံးပိတ်ပြီး ရက် ၂၀ ကနေ ၃၀ အထိ နှပ်ထားပါ။
* ​ရက်စေ့တဲ့အခါ အနှစ်ဖြစ်အောင် ကြိတ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာ
ထဲ ထည့်ထားပါ။
​👉 လွယ်ကူတဲ့ စားသုံးနည်း......
* မနက်စာမစားခင် ထမင်းစားဇွန်းတစ်ဇွန်းခပ်ပြီး
ရေနွေးနွေးနဲ့ ဖျော်သောက်ပါ။
​ပုံမှန်စားရင် ဓာတ်မတည့်တဲ့ဝေဒနာတွေ တဖြည်းဖြည်း ပျောက်သွားလိမ့်မယ်လို့ ပြောပါတယ်။ တချို့ဆိုရင် ရလဒ်ကောင်းကို သိသိသာသာ မြင်ရဖို့ ၆ လလောက်အထိ အချိန်ယူရနိုင်တယ်လို့ ဆိုတယ်။
​ဓာတ်မတည့်တာ မဖြစ်တဲ့သူတွေလည်း စားလို့ရပါတယ်၊ ဒါက အအေးမိ၊ ချောင်းဆိုး၊ လည်ချောင်းနာတာတွေကို ကာကွယ်ပေးပြီး ခန္ဓာကိုယ်ကို ပိုမိုသန်မာစေပါတယ်။ 🍯🍃
​အားလုံး အိမ်မှာလုပ်ထားဖို့ တိုက်တွန်းချင်ပါတယ်။ ဒါက အဖွား လက်ဆင့်ကမ်းလာတဲ့ အသိပညာတစ်ခုပါ။ ငွေကုန်သက်သာတဲ့အပြင် လုံခြုံစိတ်ချရပြီး ရှာရလွယ်တဲ့ ပစ္စည်းတွေနဲ့ လုပ်တာဖြစ်လို့ပါပဲ။ 🌿

image