ဝက်သားသရက်သီးသနပ်ချက်
လိုအပ်တာတွေက
-ဝက်သား အဆီအသားတွဲရက် ၃၀သား
-သရက်သီးသနပ် အသေးတစ်ထုပ် (သူဇာမြိုင်သရက်သီးသနပ်_
ကြက်သွန်နီ ၄လုံး
-ကြက်သွန်ဖြူ ၅မွှာ
-ဂျင်းထောင်းပြီးသား အနည်း
-အရောင်တင်မှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်း
-နနွင်း အနည်း
ဆား အနည်းငယ်
-အသားမှုန့် လိုသလောက်
ငံပြာရည်အနည်း
ချက်ပြတ်နည်း
ဝက်သားများကို အနေတော်တုံးပြီး ဂျင်း၊ ဆား၊ အသားမှုန့်တို့ဖြင့်ဆုပ်နယ်ပြီး အသားထဲအရသာဝင်နေပါစေ။
ကြက်သွန်နီ၊ ဖြူ ဂျင်းတို့ကို အရောင်တင်မှုန့်နဲ့ရောထောင်းထားပါ။ အိုးတလုံးထဲမှာ ဝက်သား၊ ထောင်းထားသော ကြက်သွန်အရော နနွင်းစတာတွေကို ဆီနဲနဲ ဖြင့် လုံးကာ အသားအရောင်ပြောင်းလာသည်အထိ ဆီပြန်လာအောင်လုံးပေးပါ။ ပြီးမှအသားကို ရေကို မမြုပ်တမြုပ်ထဲ့ပြီး အဖုံးအုပ်တည်ပေးပါ။
ဆား ၊အသားမှုန်၊ ငံပြာရည် တို့ကတော့ လိုသလောက် ထဲ့နိုင်ပါတယ် အသားမနူးမချင်း ရေကိုအနဲငယ်စီထဲ့ကာ အဖုံးအုပ်တည်ရင်းအသားနူးလာပြီးဆီပြန်လာရင် အရသာအပေါ့အငံမြည်းကာမိမိစိတ်ကြိုက်အရာသာရပါက သရက်သီးသနပ်ကို ထဲ့ပြီး ရောပေးနိုင်ပါပြီရှင်။
ဒါဆိုရင် အရသာရှိတဲ့ မအီသောဝက်သားသရက်သီးသနပ်ဟင်းလေးရပါပြီ
Credit: Danuphyu Daw Saw Yee London
Photo credit
ဟင်းချက်နည်းကောင်းများလေ့လာနိုင်ရန် pageကို like & followလုပ်ထားပါ။

image