16 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#ဒညှင်းသီးထမင်းကြာ်
ထမင်းကြမ်း ၄၀၀ ဂရမ်
ဒညှင်းသီးပြုပ် ၃ လုံး .ပါးပါ’လှီးထားပါ
ပုဇွန် ၆ ကောင်
တရုပ်နံနံပင် ၂ ပင်.ပါးပါးလှီးထားပါ
ကြက်သွန်မြိတ် ၂ ပင်.ပါးပါးလှီးထားပါ
ကြက်သွန်နီကြော် စာပွဲစားဇွန်း ၂ဇွန်း
ကြက်ဥကြော်ရန် ကြက်ဥ ၂ လုံး
ထမင်းကြော်ရန် ဆီ စာပွဲစားဇွန်း ၆ ဇွန်း
အနှစ်ထောင်းရန် လိုအပ်တာက
ကြက်သွန်နီဥအေသး ၃လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ ၅ မွှာ
ငရုပ်သီးစိမ်း ၈ တောင့်
ငပိစိမ်းစား လဖက်ရည် ဇွန်း ၂ ဇွန်း

ငရုပ်သီးစိမ်း နဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကို အရင်ထောင်းပါ
ပြီးမှ ကြက်သွန်နီ နဲ့ ငပိထည့်ထောင်းပါ.ပြီးရင် ပုဂံထဲထည့်ထားပါ
ထမင်းကြော်အတွက် လိုအပ်တဲ့ အရသာတွေ ကတော့
ပဲငံပြာရည်အကြည် လဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အေနာက် လဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
အရသာမူန့် အနည်းငယ်
ငရုပ်ကောင်းမူန့် အနည်းငယ်
အားလုံးအဆင်သင့်ဖြစ်ရင် ဒယ်အိုးထဲ ဆီ အနည်းငယ်ထည့်ပါ
ပြီးရင် ကြက်ဥထည့်ကြော်ပြီး ဆယ်ထားပါ
ဒယ်အိုးထဲ ကျန်တဲ့ ဆီနဲ့ ထောင်းထားတဲ့ အနှစ် ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ
ပုဇွန်ထည့်ကြော်ပါ.ပါးပါလှီးထားတဲ့ ဒညှင်းသီးထည့်ပါ
ပြီးရင် ထမင်းကြမ်း.ပဲငံပြာရည် ၂ မျိူး.ငရုပ် ကောင်း..အရသာမူန့်ထည့်ပါ
ပြီးရင် တရုပ်နံနံပင်နဲ့ ကြက်သွန်မြိတ်ထည့် ကြော်ပါ
စားတဲ့အခါမှာ ကြက်သွန်နီကြော် ဖြူးစားပါ
တွဲဖက်စားရမှာကတော့
ကြက်ဥကြော်
သခွားသီး
ခရမ်းချဥ်သီး
ငါးမုန့်ကြော်တို့ဖြစ်ပါတယ်

image