မိတ်ဆွေ များ အမိမြေ မြန်မာကို လွှမ်းနေသူတွေ အတွက်
#ရန်ကုန်မုန့်ဟင်းခါးချက်နည်း......။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ .........
· ငါးခူ ၃၀ သား
· ငါးဖယ် ၁၀ သား
· ဘဲဥ ၁ဝ လုံး
· ကုလားပဲခြမ်း ၁၀ သား
· မြေပဲ ၅ ကျပ်သား
· ဆန်အကျက်မှုန့် ၁၀ သား
· စပါးလင် ၃ ပင်
· ဂျင်း လက် ၃ လုံး (၂ ကျပ်ခွဲ)
· ကြက်သွန်ဖြူ ၄ မွှာ
· ကြက်သွန်နီ (ကြီး) ၇ လုံး
· ကြက်သွန်နီ (သေး) ၁ဝ လုံးနှင့် ငရုတ်ပုထောင်း အနည်းငယ်
. နနွင်း၊ ရုတ်ကောင်း
· အချိုမှုန် ၁ ဇွန်း (သုံးလျှင်ကြိုက်သလောက်)
· ငံပြာရည် လိုသလောက်
· ထန်းလျှက် ၃ ခဲ၊ ငှက်ပျောအူ ၁ တုံး
ပြုလုပ်နည်း ...........
ငါးခူကို ရေဆေး ဆားကြမ်း မန်းကျည်းသီးနှင့်ဆေးထားပါ။ စပါးလင် ထိပ်ကို ဖြတ်၍ စည်းပြီး နနွင်း ငံပြာရည် တို့ဖြင့် ငးခူကိ ထည့်၍ ပြုတ်ပြီး အရိုးနွင် ထားပါ။
အရိုးကို ထောင်းပြီး ဇကာခံကာ ရေနှင့်ဆေးချထားပါ။ ကုလားပဲကို နနွင်း၊ ဆား အနည်းငယ်စီနှင့်နူးသည်အထိပြုတ်ပြီး ခြေထားပါ။ ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီးထားပါ။ ကြက်သွန်ဖြူ ဂျင်း စပါးလင် တို့ကို ထောင်းထားပါ။
ငှက်ပျောအူကို လှီး၍ ရေ၊ နနွင်း ရောထားသော ဇလုံ တစ်ခု ထဲသို့ လှီးချပါ။ ဆီသတ်ရန် ဆီထည့်ပါ။ ငါးဖယ်ကို ပြား၍ ကြော်ထားပါ။ ကျန်သော ဆီထဲသို့ နနွင်းထည့်ပြီး ကြက်သွန်နီကို ကြော်ပြီး ဘေး၌ ခဏကပ်ပြီး ဆယ်ထားပါ။
ကြက်သွန်ဖြူ ထည့်ပါ။ ဂျင်းထည့်ပါ။ စပါးလင်ထည့်ပါ။ ရွှေအို ရောင် သန်းလာလျှင်ငရုတ်ပုထောင်းထည့်၍ ခဏမွှေပြီး ငါးထည့် ပါ။
ငံပြာရည်၊ (အချိုမှုန့်) ထည့်၍ မွှေးလာပြီး အနည်းငယ် ခြောက် သည်အထိ ဆီသတ်ပါ။
ကြက်သွန်ဥနီ အသေးကို ခွာထားပါ။ ဘဲဥကို ပြုတ်ထားပါ။ ငါးပြုတ်ရည်အိုးကို ရေထပ်ထည့်၍ ဆူအောင် တည်ပါ။
ပွက်ပွက် ဆူလာလျှင် ခြေထားသော ပဲထည့်၍ ၁ဝ မိနစ်ခန့်ထားပါ။
ဆန်အကျက်မှုန့် ရေဖျော်ထည့်ပါ။ ဆန်မှုန့်အနံ့ပျောက်အောင်ထားပါ။ နောက်ထပ် ၁ဝ မိနစ်ခန့်ထားပါ။ မြေပဲထောင်း ထားတာ ထည့်ပါ။
၁ဝ မိနစ်ခန့် ထပ်ထားပြီလျှင် ဆီသတ်ထားသော ငါးထည့်ပါ။ ငါးဖယ်ကို တုံး၍ ထည့်ပါ။
ဆူလာလျှင် ငှက်ပျောအူ ကြက်သွန်ဥ ထည့်ပြီးမွှေပါ။
အဖုံးမအုပ်ပဲ ထားပါ။ (ငှက်ပျောအူများ မဲတတ်သည်။) ဘဲဥ လှီးထည့်ပါ။ အိုးဘဲဥအတွက် အလုံးလိုက်လဲထည့်ပါ။
ထန်းလျှက်ခဲထည့်ပါ။ ငံပြာရည်၊ အချိုမှုန့် ထည့်၍ အရသာ အနေတော် ဖြစ်အောင်ပြင်ပါ။ ပြီးရင် ငရုတ်ကောင်းထည့်ပါ။
ဒါဆို ရန်ကုန်မုန့်ဟင်းခါး စာစလို့ရပါပြီး.......။
Credit