ပန်းသီးမမည်းရင် ကလေးလည်းကြိုက် ချစ်သူလည်းပြုံး 🍎
ပန်းသီးမည်းမသွားအောင် ဘယ်လိုလုပ်မလဲ......။

ဒီအိမ်မှာ လူတိုင်း ပန်းသီးစားရတာ ကြိုက်ကြတယ်။ ဒါပေမဲ့ ပန်းသီးကို အခွံနွှာပြီး ဒီအတိုင်းထားရင် တစ်နာရီတောင် မကြာဘဲ ညိုသွားတတ်တယ်။ ဒါကို ကျွန်မရဲ့ချစ်သူက "ကြည့်ရတာ မစားချင်စရာကြီးနော်" လို့ ညင်သာစွာ ပြောရှာတယ်။ 😅

အိမ်ရှင်မတစ်ယောက်အနေနဲ့ ကျွန်မကတော့ နည်းလမ်းရှာရတာပေါ့။ အားလုံး အရသာရှိရှိ စားနိုင်အောင် ပြင်ဆင်နိုင်ဖို့ပေါ့။

✅ ဒါကတော့ ကျွန်မ ပုံမှန်လုပ်နေကျ နည်းလေးတွေပါ။ ဒီနည်းလေးတွေကြောင့် အိမ်မှာ ဘယ်သူမှ မညည်းတော့ဘူး။ 😍

၁။ ဆားရည်အကြည်နဲ့ စိမ်ပါ။
ဆားအနည်းငယ် (လက်ဖက်ရည်ဇွန်းဖျား) ကို ရေအေး ၁ ခွက်နဲ့ ဖျော်ပါ။ ပန်းသီးကို ၃-၅ မိနစ်လောက် စိမ်ပြီး ရေစစ်လိုက်ပါ။ အရောင်မညိုဘဲ အရသာလည်း အရင်တိုင်းကောင်းနေမှာပါ။

၂။ သံပရာရည်အကြည်ကို သုံးပါ။
သံပရာသီးတစ်ခြမ်းစာလောက် (စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်းခန့်) ကို ရေသန့် ၁ ခွက်နဲ့ ရောပါ။ ပန်းသီးကို ၃ မိနစ်လောက်စိမ်ပြီး ပြန်ဆယ်ယူလိုက်ပါ။ သံပုရာနံ့သင်းသင်းလေးနဲ့ ချဉ်ပြုံးပြုံးအရသာလေးက ကလေးတွေ သိပ်ကြိုက်ကြတယ်။ ခါးတာ၊ အရမ်းချဉ်တာမျိုးလည်း မရှိဘူး။

၃။ လေလုံဘူးထဲထည့်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ထည့်သိမ်းပါ။
ဒီနည်းက ပန်းသီးကို လတ်ဆတ်ပြီး ကြွပ်ဆတ်နေအောင် ကြာကြာထားနိုင်တယ်။ မနွမ်းဘဲ မညိုသွားဘူး။

မနက်စာဘူးဖွင့်လိုက်တဲ့အခါ လှပတဲ့ ပန်းသီးအရောင်လေးတွေကို မြင်ရတော့ ကလေးက အရင်ဆုံး ယူစားတယ်။ ချစ်သူကလည်း အရမ်းကြိုက်တာမို့ မနက်တိုင်း လှီးပြီး ဗူးထဲထည့်ထားပေးဖို့ တောင်းဆိုတယ်။

ဒီလိုမျိုး သေးငယ်တဲ့အရာလေးတွေက အိမ်ရဲ့မနက်ခင်းကို ပိုပြီး လန်းဆန်းတက်ကြွစေပါတယ်။ စမ်းလုပ်ကြည့်လို့ရပါတယ်။

image