ငါးညှီရွက်သည် က'င်ဆာကိုကာကွယ်ပေးနိုင်တဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက် ဘုရင်မဖြစ်တယ်။
အစိမ်းလတ်လတ်ဆတ်ဆတ် တစ်နေ့ ၇ ရွက် စားသုံးခြင်း၊ ပြုတ်ပြီး အရည်ကိုသောက်ခြင်း၊ အသီးဖျော်ရည်နှင့် ရောစပ်သောက်ခြင်းတို့ဖြင့် ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးများစွာရရှိနိုင်ပါသည်။
ငါးညှီရွက်၏ ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးများ........
- က'င်ဆာကို တိုက်ဖျက်နိုင်တယ်။
- အဆုတ်ရော'ဂါ၊ အဆုတ်ပြည်တ'ည်နာကို သက်သာစေတယ်။
- သက်ကြီးရွယ်အိုများ ခွန်အားတိုးစေတယ်။
- ရောင်ရမ်းခြင်း၊ ဆီးလမ်းကြောင်းပို;ဝင်ခြင်းကို ကုသနိုင်တယ်။
- အနာပြ'ည်တည်ခြင်း၊ အဆုတ်ရော'င်ခြင်း၊ လေပြွန်ရောင်ခြင်း၊ အာသီးရောင်ခြင်း၊ ဝမ်းကိုက်၊ တီဘီရော'ဂါ စသည်တို့ကို သက်သာစေနိုင်ပါသည်။
- ကျောက်က'ပ်ရောင်ခြင်း၊ အူရောင်ခြင်း၊ နို့သီ;ခေါင်:ရောင်ခြင်း၊ နားအလယ်ခန်းရောင်ခြင်း စသည့်ရောဂါများကိုလည်း ကာကွယ်ကုသနိုင်ပါသည်။
ငါးညှီရွက်ပြုတ်သောက်ခြင်း.......။
ငါးညှီရွက် ၁၅-၃၀ ဂရမ်ကို ရေ ၃ ခွက်နဲ့ ပြုတ်ပြီး မနက်နဲ့ ညနေ သောက်ပေးရင် အသက်ရှူလမ်းကြောင်းဆိုင်ရာပြဿနာများ၊ ချောင်းဆိုးတာ၊ အဆုတ်ရောင်တာနဲ့ အဆုတ်ထဲက ပြည်တွေကို ဖယ်ရှားပေးနိုင်တယ်။ ဒါမှမဟုတ် အစိမ်းစားပေးရင်လည်း အအေးမိတာခြင်း၊ ဖျားနာခြင်း၊ တုပ်ကွေးဖြစ်ခြင်းကို ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါတယ်။
အရေပြာ;ရောဂါနှင့် သွေးရည်ကြည်ပြဿနာများအတွက်
ငါးညှီရွက်ကို ပြုတ်၍သောက်ပါက သွေးရည်ကြည်ညစ်ညမ်းခြင်း၊ အရေပြားယားယံခြင်း စသည်တို့ကို သက်သာစေနိုင်ပါသည်။
