အိမ်တိုင်းအိမ်တိုင်းမှာ ပိုးစာပင် (mulberry) တစ်ပင်ရှိတယ်ဆိုရင် အိမ်ထဲမှာ ဆေးကုသဆောင်တစ်ဆောင် ရှိတာနဲ့တူတယ်.!!!
တစ်နေ့ကို လက်တစ်ဆုပ်စာ စားပေးခြင်းဖြင့်.......
* နှလုံးသွေးကြောဆိုင်ရာ ရောဂါများကို ကာကွယ်ပေးတယ်။
* လေဖြတ်ရောဂါဖြစ်စေနိုင်သော သွေးကြောပေါက်ခြင်းကို
ကာကွယ်ပေးတယ်။
* သွေးအားကောင်းစေပြီး အသည်းနှင့် ကျောက်ကပ်ကို
အားဖြည့်ပေးတယ်။
* ဗီတာမင်အေ ပါဝင်တာကြောင့် မျက်စိအား ကောင်းစေပြီး၊
အတွင်းတိမ်နှင့် မျက်စိမှုန်ခြင်းကို ကာကွယ်ပေးတယ်၊စ်
မျက်စိကို ကြည်လင်ပြတ်သားစွာ မြင်ရစေတယ်။
* အသည်းကျန်းမာရေးအတွက် ကောင်းမွန်တယ်၊
အသည်းရှိ အဆိပ်အတောက်များကို ဖယ်ရှားပေးပြီး
အသည်းတွင် အဆီများ စုပုံခြင်းမှ ကာကွယ်ပေးတယ်။
(အသည်းအဆီဖုံးခြင်းမှ ကာကွယ်ပေးတယ်)
* ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းများ ပါဝင်သောကြောင့်
ပိုးစာသီးကို ပုံမှန်စားသုံးခြင်းသည် ကင်ဆာဖြစ်နိုင်ခြေကို
လျှော့ချပေးနိုင်တယ်။
* သလိပ်ကို ထုတ်ပေးတယ်၊ သွေးအားနည်းရောဂါကို
သက်သာစေပြီး အသားအရေကို ကြည်လင်ဝင်းပစေတယ်။
* ဆံပင်ကို အားဖြည့်ပေးတယ်၊ အဆစ်အမြစ်များကို
အားဖြည့်ပေးတယ်၊ ကျောက်ကပ်ကို အားဖြည့်ပေးတယ်၊
ကင်ဆာကိုလည်း ကာကွယ်ပေးတယ်။
* အအေးမိခြင်းကို ကာကွယ်ပေးပြီး သက်သာစေတယ်။
* အေးသော သဘောရှိပြီး ဝမ်းချုပ်ခြင်းကို သက်သာစေပါ
တယ်။
ကြုံရင် ချက်ချင်းစားလိုက်ပါ.....!! 🍇💜
