🦐 ချဉ်စပ် ဟင်းချို 🦐
*****************
၁- အသား
ကြက်သား, ပြည်ကြီးငါး, ပုစွန်
၂- ဟင်းသီး ဟင်းရွက်
ပန်းဂေါ်ဖီ, မုန်ညင်းဖြူထုပ်,မှို
၃- ဟင်းခပ် အမွှေးအကြိုင် ( ၆ ) မျိုး
ကြက်သွန်ဖြူထောင်း, ဂျင်းထောင်း
စပါးလင်, ရှောက်ရွက်
ရှမ်းနံနံ, နံနံပင်
၄- အရသာ
သကြား,အရသာမှုန့်,ငံပြာရည်
ငရုတ်သီးစိမ်း ( မညက်တညက် ထောင်းထားပါ )
သံပုရာသီး
၅- တုန်ရမ်းအနှစ်
( မထည့်လဲ ရပါသည် )
_________________________________________________
👉 ချက်ပါတော့မယ်
***************
အိုးထဲရေထည့်ပီး ဗွမ်းဗွမ်းဆူအောင်တည်ပီးနောက်
ဂျင်းထောင်း, ကြက်သွန်ဖြူထောင်း, ထုခွေထားတဲ့ စပါးလင်ထည့်ပါ။
၃ မိနစ်ခန့်ကြာသော်
အသားလွှာထားသော ကြက်သားထည့်ပါ။
၁ မိနစ်ခန့်ကြာသော်
သန့်စင်ထားသော ပြည်ကြီးငါးထည့်ပါ။
၁ မိနစ်ခန့်ကြာသော်
သန့်စင်ထားသော ပုစွန်ထည့်ပါ။
၁ မိနစ်ခန့်ကြာသော်
အသီးအရွက်များ ထည့်လိုက်ပါ။
သကြား,အရသာမှုန့်,ငံပြာရည်
မညက်တညက် ထောင်းထားတဲ့ ငရုတ်သီးစိမ်း
ညှစ်ထားတဲ့ သံပုရာသီး တို့ဖြင့်
ချဉ် ငံ စပ် အရသာကို မိမိနှစ်သက်တဲ့အရသာ စပ်၍ ထည့်ပါ။
တုန်ရမ်းအနှစ် ကတော့ မထည့်လဲ သောက်လို့ ကောင်းပါတယ်။
ဝယ်ရတာ လွယ်ရင်တော့ထည့်ပါ။
အရွက်လေးများ နူးစပြုချိန်မှာ
ရှောက်ရွက်,နံနံပင်,ရှမ်းနံနံထည့်မွှေပီးရင်တော့
အရသာရှိလှတဲ့ ချဉ်စပ်ဟင်းချိုရပါပီ။
