#ငါးခေါင်းချဉ်ရည် 
=========== 
- ငါးခေါင်းချဉ်ရည်ကို စားသောက်ဆိုင်တွေက၀ယ်မစားပဲ 
ကိုယ့်အိမ်မှာကိုယ် ချက်စားလို့ရပါတယ် ။ 
ငါးကြင်း ၊ ငါးမြင်း ၊ ငါးတန်ခေါင်းတွေနဲ့ 
ချက်စားလို့ရပါတယ် ။ 
ငါးမြင်း နဲ့ ငါးတန်ခေါင်းတွေက အသားနည်းလို့ 
စျေးလည်းသက်သာ ၊ စားလို့လည်းအရသာရှိတဲ့ 
ငါးကြင်းခေါင်းနဲ့ ချက်ပါမယ် ။ 
 
- ငါးကြင်းခေါင်းသေးရင်အလုံးလိုက် ၊ 
ကြီးရင် အလယ်ကထက်ခြမ်းခွဲပြီး 
ပသိတွေထုတ်ပစ်ပါ ။ 
ပြီးရင် ရေစင်စင်ဆေးထားပါ ။ 
 
- အိုးထဲကို ဆီနည်းနည်းထည့်ပြီး 
ပူလာရင် နနွင်းမှုန့်ထည့်ပါ ။ 
စပါးလင်အရင်းပိုင်း စွေစွေလေးလှီးထားတာထည့်ပါ ။ 
ငရုတ်သီး ၊ ဂျင်း ၊ ကြက်သွန်ဖြူ + နီ ထောင်းထားတာထည့်ပါ ။ 
မွှေးလာတဲ့အထိဆီသတ်ပြီး ငါးခေါင်းတွေထည့်ပါ ။ 
ငံပြာရည် ၊ ဆား ၊ အရသာ သင့်ရုံထည့်ပြီး အသာအယာမွှေပါ ။ 
လက်ဆေးရည်နည်းနည်းထည့်တည်ပြီး 
ငါးခေါင်းတွေကို ဆယ်ထားပါ ။ 
 
- ကျန်တဲ့အိုးထဲကို မုန်လာဥနီ ၊ မျှစ် ၊ ငုံးဥပြုတ်တို့ထည့်မွှေပါ ။ 
ပြီးရင် ရေထည့်ပြီး အသီးအရွက်နူးအောင်တည်ပါ ။ 
အသီးအရွက် နူးခါနီးမှာ ပဲပြားကိုအတုံးလေးတွေလှီးထည့်ပါ ။ 
အချဉ်အတွက် မန်ကျည်းသီးမှည့်ဖြစ်စေ ၊ သံပုရာရည်ဖြစ်စေထည့်ပါ ။ 
မန်ကျည်းမှည့်က ဟင်းအရောင်မဲစေလို့ 
သံပုရာသီးကိုလည်းမသုံးချင်တာနဲ့ 
တုံယမ်းအခဲပဲ ထည့်ပါတယ် ။ 
 
- အရသာမြည်းလို့ အနေတော်ရင် ငါးခေါင်းတွေထည့်လိုက်ပါ ။ 
ငါးခေါင်းတွေကို ဆယ်မထားရင် ကြေကုန်တတ်ပါတယ် ။ 
ငါးခေါင်းအနေတော်ရင် ပင်စိမ်းရွက်လေးအုပ်ပြီး 
စားဖို့အဆင်သင့်ပါပဲ ။