ငါးဟင်းချက်တဲ့အခါ 
••••••••••• တဆင့်ပြန်ပြီး မျှဝေပေးတာပါရှင့် 
ပုံစံ၃မျိုးချက်လို့ရပါတယ် 
ဆီသပ်ပြီးဆီသပ်တဲ့အထဲထည့်လုံးချက်တာရယ် 
ဆီသပ်ပြီးရေနွေးလောင်းဟင်းရည်ဆူမှငါးထည့်တာရယ် 
ငရုတ်သီးအနှစ်နဲ့ငါးကိုတခါတည်းလုံးပြီးချက်တာရယ်ပါ 
ဆီသပ်ငါးထည်လုံးတဲ့အရသာကငါးအသားမာမာအရသာအပြည့်အဝဝင်တဲ့အရသာ။ 
ဆီပြန်နဲ့လိုက်ဖက်ပါတယ် 
ဟင်းရည်ဆူမှငါးခပ်ရင်တော့ငါးရဲ့သဘာဝအရသာနူးနူးညံညံ့လေးဖြစ်တယ် 
ငါးကျီး၊ငါးခူစတဲ့အကြေးခွံမပါသောငါးချက်ရင်ဟင်းရည်ဆူမှထည့်တာပိုစားကောင်းပါတယ် 
ချွဲကျိကျိမဖြစ်စေပါဘူး 
ငါးသလောက်လဲပင်လယ်ငါးသလောက်ဆိုဆီသပ်လုံးချက်ရင်အနှစ်ကဆီဂျီးနံ့လိုလိုနံတတ်ပေမယ့်ဟင်းရည်ဆူမှထည့်ချက်ရင်အနံလေးတော်တော်မွှေးပြီးနူးညံ့တယ် 
ရေချိုချက်ဆိုရင်တော့ငရုတ်သီးအနှစ်နဲ့တခါတည်းလုံးချက်တာနဲ့လိုက်ဖက်ပါတယ် 
လုံးချက်တဲ့အနံ့နဲ့ငါးရေချိုချက်ကလိုက်ဖက်ပါတယ် 
ပန်းခရေချက်ရင်းသိလာသလောက်မျှဝေတာပါရှင် 
မင်္ဂလာညချမ်းပါ