#ကယားဟင်းထုပ်
( မုန့်ကြိတ်လို့အဆင်မပြေတဲ့နေရာမို့ ဆန်မှုန့်ဖြင့်ပြုလုပ်ထားသည်)
( မုန့်ကြိတ်လို့အဆင်ပြေတဲ့နေရာမှာဆို ဆန်ကိုရေစိမ်ပြီး မုန့်ကြိတ်လိုက်ရင်ပိုပြီးစားလို့ကောင်းပါသည်)
#ပါဝင်ပစ္စည်း
🌵 ကြက်သွန်မြိတ် 500 g ( အစီးကြီး တစ်စီး)
🌵မွှေးဆန်မှုန့် 150 g
🌵 ကြက်သား/ ဝက်သား 100 g ( အသားများတာမကြိုက်ရင်လျှော့ထည့်ပါ)
🌵 ဆီထမင်းစားဇွန်း 1 ဇွန်း
🌵 ဆားအနည်းငယ်
🌵 ဟင်းထုပ်_ထုပ်ရန်အတွက် ငှက်ပျောဖက်
#ပြင်ဆင်ခြင်း
🌵 ကြက်သားကိုရေဆေးပြီးဆားအနည်းငယ်ထည့်ကာ ရေခမ်းပြုတ်ပါ
🌵 ပြီးရင် အတုံးသေးသေးလေးလှီးထားပါ
🌵 ကြက်သွန်မြိတ်ကို ရေဆေးပြီး ပုံထဲကအတိုင်း ပါးပါးလှိးထားပါ
🌵 ပြီးရင် ဇလုံတစ်ခုထဲကြက်သွန်မြိတ်ထည့် ဆန်မှုန့် ကြက်သား ဆီ ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပြီး သမအောင်နယ်ပေးပါ ခြောက်နေရင် ရေအနည်းငယ်ထည့်ပါ ( လိုအပ်မှထည့်ပါ)
🌵 ငှက်ပျောဖက်ကိုရေဆေးပြီး ခြောက်အောင်သုပ်ထားပါ
🌵 ငှက်ပျောဖက်တွေ မကြွပ်အောင်မီးအနည်းငယ်ပြပြီး ကိုယ်လိုချင်တဲ့ပမာဏကို လှီးဖြတ်ထားပါ
🌵 ပြီးရင်နယ်ထားသောပါဝင်ပစ္စည်းတို့ကို ပုံထဲကအတိုင်းငှက်ပျောဖက်ဖြင့်ထုပ်ပြီး ပေါင်းမယ့်ဇကာထဲထည့်ပါ
🌵 အကုန်လုံးထုပ်ပြီးရင် ပေါင်းမယ့်အိုးထဲရေထည့် ဇကာက အိုးပေါ်တင် အဖုံဖုံးပြီး မိနစ် ၄၀ လောက်ပေါင်းပေးပါ
🌵 မိနစ်၄၀ ပြည့်ရင်ကျက်ပါပြီး ဂျူးမြစ် ငြုတ်သီးကြော် ရှမ်းချဉ်နဲ့တွဲစားလို့ရပါပြီ
