နာမည်ကြီး စားချင်စဖွယ်အစားအစာတစ်ခုဖြစ်တဲ့
#ထိုင်းမုန့်ဟင်းခါးချက်နည်း
ငါး ၃၀သား
စပါးလင် ၂ချောင်း
အုန်းနို့ ၁ဗူးခွဲ
ကြက်သွန်နီ ၁၅ကျပ်သား
ကြက်သွန်ဖြူ ၃လုံး
ဆိတ်ဖူးဥ ၅ကျပ်သားခန့်
ခရမ်းချဉ်သီး ၃လုံး
ကြက်ခြေထောက် သို့ ဝက်နံရိုး နဲ့ ငါးတို့ကို ဆနွင်းမှုန့် စိမ်းစားငါးပိ စပါးလင် နဲ့ ဆားအနည်ငယ် ထည့်၍ ၁၅မိနစ်ခန့်ပြုတ်ပါ။ ရရင် ငါးကိုအရိုးနွင်ပြီး ငါးအသားများကို ညှက် အောင် ထောင်းထားပါ။ကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်ဖြူ ဆိတ်ဖူးဥတို့ကို ငရုပ်သီးခြောက်အနီတောင့်နှင့် ညှက်အောင် ထောင်းပြီး ဆီသပ်ပါ။ပီးမှ အုန်းနို့ ထည့်ချက်ပါ။ မီးဖြည်းဖြည့်ဖြင့် ၅ မိနစ်ခန့် ပေးဆူ ပြီးမှ ငါးပြုတ် ရေ ကြက်ခြေထောက် သို့ ဝက်နံရိုး နဲ့ ထောင်းထားသေားငါးအသားများ လှီးထားတဲ့ခရမ်းချဉ်သီး readymade ငါးဖယ်လုံး ပဲသွေးတုံး သို့ ကြက်သွေးတုံးများထည့်ပါ ပျစ်နေမှာစိုးလို့ ရေအနည်းငယ် ရော ၍ ၁၅မိနစ်ခန့်ဆူအောင် ဆက်တည်ပါ။ အိုးချခါနီး ဆား အရသာမှုန့် ငံပြာရည်တို့ဖြင့် အရသာ အပေါ့အငန် စိတ်ကြိုက်ပြင်ဆင်ပါ။တစ်ပွဲစာပြင်ဆင်ပုံက မုန့်ဖတ် ဟင်းရည် ပဲသီး ဂေါ်ဖီ ငရုတ်သီးမှုန့် ကြက်သွန်ကြော် ကြက်သွန်မြိတ် နံနံပင် ဝက်ခေါက်ကြော် သံပုရာရည်ညှစ်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
