အသားထောင်းပြုလုပ်နည်း
======================

အသားခြောက်(ဆတ်/အမဲသားခြောက်)
ကြက်သွန်ဖြူ
ဂျင်း
နံနံပင်(သို့)ရှမ်းနံနံ(သို့)ပင်စိမ်း
ငရုပ်သီးစိမ်း
ဆား

အသားထောင်းပြုလုပ်ပုံ
===================

- ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုပ်သီးစိမ်း
နဲ့ဂျင်း(အနည်းငယ်)ကို ညက်နေအောင်အရင်ထောင်းပါ
- နံနံပင်(သို့)ရှမ်းနံနံ(သို့)ပင်စိမ်း နှစ်သက်ရာတစ်ခုထည့်လို့ရပါတယ်
- ဆတ်သားခြောက်(သို့)အမဲခြောက်(သို့)ငါးကြော် အဆင်ပြေမယ့်ဟာ ထည့်ထောင်းလို့ရပါတယ်
- ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပါ အကုန်ညက်နေအောင်ထောင်းပါ
- အချဉ်ကြိုက်ပါက သံပုရာသီး၊ ရှောက်သီး ညှစ်ကာ သုံးဆောင်လို့ရပါပြီ ။

image