ပုစွန် နဲ့ မကျီးသီးစိမ်းကြော်
**************************
ကြက်သွန်ဖြူ/နီ ကို ပျော့လာအောင် ဆီသတ်ပီးရင်
ထောင်းထားတဲ့ ပုစွန်ထည့်မွှေပါ။
ပုစွန်ကျက်ရင် မကျီးသိမ်းစိမ်းထည့်မွှေပီး
ရေ ၂ ဖန်ခွက်ထည့်၍ ရေခန်းအောင်တည်ပီးရင်
အရသာမှုန့်,ပုစွန်ငါးပိ,ငံပြာရည်,ငရုတ်သီးစိမ်းတောင့်ထည့်ပီး
ရေ ၂ ဖန်ခွက် ထပ်ထည့်တည်ပါ။
ရေအတော်ခန်းပါမှ လှော်ထားတဲ့ ပုစွန်ထည့်မွှေပါ။
ဆီပျံလာရင် ရပါပီ။

_________________________________________________

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
**************
မကျီးသီးစိမ်း,ငရုတ်သီးစိမ်း,ကြက်သွန်ဖြူ/နီ
ပုစွန်ငါးပိ,ပုဇွန်ကြော့
ဆီ,အရသာမှုန့်,ငံပြာရည်

_________________________________________________

ပြင်ဆင်ထားရန်
**************
မကျီးသီးစိမ်းကို ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ။ငရုတ်သီးစိမ်း အညှာချွေထားပါ။
ကြက်သွန်ဖြူ ကြိတ်ထားပါ။
ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီးထားပါ။
ပုစွန်ငါးပိ ကွမ်းသီး ၂ လုံးစာ
ပုဇွန်ကြော့ ၁၀ သားက်ို အခွံနွှာပီး ထောင်းထားပါ။
ပုဇွန်ကြော့ ၁၀ သားကို အခွံနွှာပီး လှော်ထားပါ။
အရသာမှုန့်,ငံပြာရည် မိမိနှစ်သက်သလို ချိန်ဆထည့်ပါ။
ဆီကလည်း မိမိနှစ်သက်သလောက်ထည့်ပါ။

_________________________________________________

ပုစွန်ခြောက်နဲ့ ကြော်တာ တင်ပီးပီမို့
ပုစွန်စိမ်းနဲ့ကြော်တာ ထပ်တင်ပေးလိုက်တာပါ။

မကျီးသီးစိမ်းရဲ့ စိမ်းဖန့်ဖန့် အရောင်ကိုလိုချင်တာမို့
ကျမ ငရုတ်သီး အစိမ်းမှုန့် သုံးမထားပါဘူး။

ပဲခူး ဒေါ်ထွေးရီ

image