🍲 😋ငါးဖယ် သီးစုံ ချိုချဉ်ကြော်😋
လိုအပ်သောပါဝင်ပစ္စည်းများ
ငါးဖယ် – ၃ ပုဒ် (ကြော်ပြီး သေးသေးလှီးထားရန်)
ကြက်သွန်ဖြူ – ၅ဖာလင် (စိမ်းစိမ်းနုပ်ထားသောအတိုင်း)
ဟင်းသီးဟင်းရွက် – မာတာ၊ မုန်လာဥနီ၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ မုန်လာဥစိမ်း စသည်ဖြင့် (သေးသေးလှီးထားရန်)
ပဲငံပြာရည်အကျဲ – ၁ ဇွန်း
ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် – ၁ ဇွန်းခွဲ
ဆား၊ အရသာမှုန့် – အနည်းငယ်
ငရုတ်သီးမပါဘဲ ချိုချဉ်အရသာရအောင် ငရုတ်မှုန့်မထည့်ပေးလည်းရ
ဆီ – ၂ ဇွန်း
ချက်ပြုတ်နည်း
1. အိုးထဲ ဆီနည်းနည်းလောင်ပြီးသွားရင် ကြက်သွန်ဖြူနုပ်ထားတာတွေထည့်ပါ။ ရနံ့မွှေးတယ်ထိနွမ်းအောင်လှုပ်ပါ။
2. မာတာလို လေးနာရီကျက်ရတဲ့ဟင်းသီးတွေကိုအရင်ထည့်၊ နောက်မှ ချက်လွယ်တဲ့ဟင်းသီးတွေအတိုင်းလိုက်ထည့်ပါ။
3. ဟင်းသီးဟင်းရွက်များနွမ်းလာတဲ့အချိန် ငါးဖယ်လှီးထားတာထည့်ပါ။
4. ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် + ပဲငံပြာရည်အကျဲ ကိုအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ရှမ်းလိုအရသာလေးထည့်လိုက်ပါ။
5. ဆားနဲ့အရသာမှုန့်ကို အနည်းငယ်မှအရသာလိုအပ်သလိုထည့်ပါ။
6. ဟင်းသီးဟင်းရွက်နွမ်းပြီးရင် ငရုတ်မှုန့်မထည့်လည်း ရပါတယ်။ (ကလေးတွေစားမယ်ဆိုလို့)
7. ရေအနည်းငယ်နဲ့ ပေါင်းပြီး ရေကျပ်အောင်ရင် တစ်ခွက်တည်းပြီးတယ်ဆိုတဲ့အတိုင်းပါပဲ။
---
ဒီနည်းလေးက “အရည်မများဘဲ၊ ဟင်းသီးဟင်းရွက်စုံ၊ အသားတုံးလေးတွေပါတဲ့၊ ငါးဖယ်အနံ့နဲ့အရသာတော်တော်ကောင်းတဲ့ ဟင်းတစ်ခွက်” ဖြစ်တာမို့
တစ်ချက်ချက်ပြီး ကျောင်းအိတ်ထဲထည့်ပေးရင်
🍱 ကလေးတွေမလိုလားတဲ့ အရည်များတာကင်း
🍱 လက်နဲ့ကိုင်လို့ရ
🍱 ကြိုက်တဲ့အသားလေးတွေ၊ ဟင်းသီးတွေပါတာဖြစ်လို့
အရမ်းအဆင်ပြေမှာပါ