အုန်းနို့ကောက်ညှင်းထုပ် (လုပ်နည်း)
လိုအပ်တဲ့ပစ္စည်းများ
ငှက်ပျောသီးမှည့် – ၁ ဖီး
ကောက်ညှင်းဆန် – ၅၀၀ ဂရမ်
အုန်းနို့ – ၄၀၀ ဂရမ်
ပဲနက် – ၅၀ ဂရမ်
သကြား – ၁၇၅ ဂရမ်
ဆား – ၉ ဂရမ် (လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ⅔)
---
ပြင်ဆင်နည်း
၁။ ဆန်နဲ့ပဲ စိမ်ပါ။
ကောက်ညှင်းဆန်ကို ရေချိုးသန့်ပြီး အနည်းဆုံး ၃ နာရီရေစိမ်ပါ။
ပဲနက်ကိုတစ်ညလုံးရေစိမ်ထားပါ။
၂။ ပဲနက်ပြုတ်ပါ။
စိမ်ထားတဲ့ပဲနက်ကို ရေဖယ်ပြီး ဆူပွက်တဲ့ရေထဲမှာ နူးအိအောင် ပြုတ်ပါ။
၃။ ဆန်ချက်ပါ။
စိမ်ထားတဲ့ဆန်ကို ရေစစ်ပြီး အုန်းနို့နဲ့ဆားထည့်လှုပ်ကာ အလယ်အလတ်မီးပူပူနဲ့ ဆန်ကပ်လာပြီး အုန်းနို့ပျော့အောင်ချက်ပါ။
၄။ သကြားထည့်ပါ။
သကြားထည့်ပြီး ဆန်အပြင်ပိုင်းက ထင်းလာပြီး အတွင်းပိုင်း မာမာနေတာထိ ဆက်မွှေပါ။ ပြီးရင် အအေးခံထားပါ။
၅။ ငှက်ပျောသီးပြင်ပါ။
ငှက်ပျောသီးကို သန့်စင်ပြီး အရွယ်အစားညီညီဖြတ်ပြီး ထုပ်ဖို့ပြင်ပါ။
၆။ ထုပ်ပြီးပြုတ်ပါ။
ထုပ်ပြီးတဲ့ထုပ်တွေကို ဆူပြင်းပြင်းရေထဲထည့်ပြီး ၁နာရီခွဲခန့်ပြုတ်ပါ။ ပြုတ်ပြီးရင် ဆယ်ထုတ်ပြီး အအေးခံပါ။
---
ပြီးပြီ!
အခုဆိုရင် ထိုင်းစတိုင် ပဲနဲ့အုန်းနို့ကောက်ညှင်းထုပ် အရသာရှိရှိနဲ့ စားသုံးလို့ရပါပြီ။
အေးမြမြနဲ့လည်း စားလို့ကောင်းပါတယ်နော်!

image