ဆေးဖက်ဝင် #စိန်ပန်းပွင့် နှင့် သုပ်စားနည်း
ဇမ်ဘီယာတွင် အခေါက်ကို ရိုးရာအဖျားပျောက်ဆေးအဖြစ် အသုံးပြုသည်။
အစေ့များကို ဆီးကျိတ်ရောဂါတွင် အသုံးပြုကြသည်။
ကင်းမြီးကောက်ကိုက်ပါက
အရွက်များကို လှော်ထောင်း၍ အဝတ်ဖြင့်ထုပ်ပြီး ရှူပေးနိုင်သည်။
ပန်းပွင့်ပြုတ်ရည်ကိုလေပြွန်ရောင်ခြင်း ပန်းနာရင်ကျပ်နှင့် ငှက်ဖျားရောဂါများတွင် အသုံးပြုသည်။
အစေ့များကို Madagascar တွင် သရေစာအဖြစ် အစိမ်းစားကြသည်။
ထိုင်းနိုင်ငံတွင် စိန်ပန်းစေ့
ကို အစိမ်းလိုက် စားသုံကြသည်။
အသီးတောင့်နုနုလေးတွေဟာ
ပရိုတင်းကြွယ်ဝတာကြောင့်
စားသုံးသင့်တဲ့ သရေစာတမျိုးဖြစ်ပါတယ်။
အရှင်နာဂသိန်ပုံပြဆေးအဘိဓာန်တွင်
ပူသောသတ္တိရှိသည်။လေသလိပ်ကိုနိုင်သည်။ ထိုးအောင့်၊အစာမကြေ၊လေပြည့်၊မျက်စိရောဂါတို့ကို သက်သာပျောက်ကင်းစေသည်
အစေ့မှရသောအဆီကိုပိုးသတ် မှို သတ်သောဆပ်ပြာဆီအဖြစ် ထုတ်လုပ် သည်။အစေ့ဆီဖြင့်ထုတ်လုပ်သော ကိတ်မုန့်သည် သားသမီးကို ရစေနိုင်ကြောင်းဆိုသည်။
အစေ့မှုန့်သည်သွေးတွင်းရှိအညစ်အကြေးများကို သန့်စင်ပေးနိုင်သောအာနိသင်ရှိသည်။
နားကိုက်ခြင်းကိုသက်သာစေသည်။
အရွက်သည် အရေပြားရောဂါကိုပျောက်စေသည်။
အရွက်ကို စားပေးပါက သံပိုးကိုကျစေသည်။
အပွင့်နှင့်အခေါက်ကို အစာအိမ်ပျောက်ဆေး အဖွစျိသုံးသညျ။
အပွင့်ကို ပြုတ်စားခြင်း၊တို့စား၊သုပ်စားခြင်းဖြင့်
အိပ်ပျော်မှုကိုဖြစ်စေပါသည်။
စိန်ပန်းရွက်သည် သွေးတွင်းရှိအချို့ဓာတ်များကို ကျဆင်းစေ၍ သွေးကျရောဂါရှိသူတို့ စားရန် မသင့်ပေ။
စိန်ပန်း ကို စားသုံးခြင်းသည် သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို
အလျင်အမြန်လျော့ကျစေသဖြင့် သတိထားသင့်သည်။
စိန်ပန်းပွင့်လက်သုပ် သုပ်နည်း#crd
**t***h***u***r***a**
စိန်ပန်းပွင့်ကိုပြုတ်ပါ ။ ရေညှစ်ပါ ရေပြန်ဆေးပါ ။
ရေထပ်ညှစ်ပါ။ ပါးပါးလှီး ၍ နှစ်ပြန်ကြော် +ပုဇွန်ခြောက် ထောင်း၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ ကြက်သွန်နီ၊ ငံပြာရည်ကြော်နဲနဲ
ပဲမှုန့်၊ ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက် ၊ သံပုရာသီးနှင့် ရော၍သုပ်ပါ။
အရသာရှိရှိ မွှေးမွှေးကြိုင်ကြိုင် စိန်ပန်းသုပ်လေးပေါ့ ခင်မျာ
မှတ်ချက်... မပြုတ်ခင် ပန်းမှာပဲသီးများကဲ့သို့ အနံရှိပြီး
ပြုတ်ပြီးတစ်ခါညှစ်ရေပြန်ဆေးပြီးတစ်ခါညှစ်သောအခါ အမွှေးနံ့ထွက်လာပါသည်။
