အမျိုးသမီးတွေ သွေးဆုံးကိုင်တဲ့အခါ မီးယပ်နာမကျအောင် တရုတ်ပြည်မှာ ဒါမျိုးစားကြတယ်။
ဒီမုန့်လေးရဲ့ အာဟာရဓာတ်တွေက မိန်းကလေးတွေနဲ့ အထူးသင့်တော်ပြီး တစ်လမှာတစ်ခါလောက်တော့ မဖြစ်မနေလုပ်စားသင့်ပါတယ်။
အရင်ဆုံး ကူးချိုင်တစ်စည်းကို ဆေးကြောသန့်စင်ပြီး ဓားလေးနဲ့ နုတ်နုတ်စင်းထားလိုက်ပါ။
လှီးထားတဲ့ကူးချိုင်တွေထဲကို ဂျုံမှုန့်အနည်းငယ်ရောထည့်ပြီး ပရိုတင်းဓာတ်အပြည့်ပါတဲ့ ကြက်ဥကို အားရှိသွားအောင် သုံးလုံးခန့်ဖောက်ထည့်ပေးလိုက်ပါမယ်။
အရသာအတွက် သကြားအနည်းငယ်နဲ့ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်လည်း ထည့်ဖို့မမေ့ပါနဲ့။ အဲဒီနောက် ကြက်ဥနဲ့ကူးချိုင်တွေကို သမသွားတဲ့အထိ စိတ်ရှည်ရှည်နဲ့ မွှေပေးပြီး ဆီပူအိုးပေါ်မှာ ရွှေဝါရောင်သမ်းလာတဲ့အထိ ကြော်ပေးရပါမယ်။
ဒီလိုနဲ့ အပြင်သားက နီရဲပြီး အတွင်းဘက်အထိ ခဲသွားပြီဆိုရင်တော့ ပန်းကန်ထဲကိုအသာထည့်ပြီး နှစ်သက်ရာအချဉ်ရည်နဲ့ တွဲဖက်ပြီးစားသုံးလို့ရပါပြီ။
ကူးချိုင်ရဲ့အထူးအာနိသင်က ဓမ္မတာထိန်ချန်ခြင်းကြောင့် ဖြစ်ပွားတဲ့ရောဂါတွေကို သက်သာစေတဲ့အပြင် အသားအရေလှစေတာမို့ လူကြီးမင်းတို့လည်း အိမ်မှာ ချစ်ရတဲ့ဇနီးနဲ့သမီးလေးတွေရှိတယ်ဆိုရင် ဒါမျိုးလေးကို မကြာခဏ ချက်စားကြဖို့ အခုပဲ တိုက်တွန်းလိုက်ပါတော့ ခင်ဗျ။

image