** အသီးအရွက် ဆိုဒါ ချဥ်ဖက်လုပ်နည်း ** 
ကြွပ်ရွပြီး အရသာရှိတဲ့ ချဉ်ဖတ်ကို ၁ ရက်အတွင်း စားလို့ရပါပြီး။ ချဉ်ဖတ်ဆိုတာ Prebiotic အတွက် အကောင်းဆုံးပါပဲ။  
ဒီဟင်းလျာကို လုပ်စားကြည့်ပါ။ 
** ပါဝင်ပစ္စည်းများ **   
၁။ သကြား ၅၀ ဂရမ်   
၂။ ဆား ၁ ဇွန်း   
၃။ ရှာလကာရည် ၁၀၀ ml   
၄။ ဆိုဒါ ၁ ပုလင်း   
၅။ ကြိုက်နှစ်သက်ရာ အသီးအရွက်များ  
(ဥပမာ - သခွားသီး၊ ကြက်သွန်နီ၊ မုန်လာဥနီ၊ ငရုတ်သီး) 
** ပြုလုပ်နည်း **   
၁။ အသီးအရွက်များကို ကြိုက်နှစ်သက်ရာ အရွယ်အစားအတိုင်း လှီးပါ။   
၂။ ပြီးရင် ထည့်မဲ့ ပုလင်းထဲ ထည့်ပါ။ ( ဗူးလဲရပါတယ် ) 
၃။ ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို ထည့်ပါ။   
၄။ နောက်ဆုံးမှာ ဆိုဒါထည့်ပါ။  
(ဒီဟင်းနည်းမှာ ချဉ်ဖတ်ရည်ကို မပြုတ်ရပါဘူး)   
၅။ အားလုံးကို သမအောင်မွှေပါ။   
၆။ အုပ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ ၁ ညအိပ်ထားပါ။   
၇။ နောက်တစ်နေ့မှာ စားလို့ရပါပြီး။   
၈။ ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ သိမ်းထားရင် အကြာကြီးအထားခံပါတယ်။ 
ဒီဟင်းလျာကို စမ်းလုပ်စားကြည့်ပါ။ အရမ်းကောင်းပါတယ်။