ငရုတ်ပွ အစာသွပ်ကြော်နည်း 
အရငါဆုံးငရုတ်ပွရှည်တွေကို ခွဲပြီးအစေ့ထုတ်ပေးထားပါ 
စားချင်းတဲ့အသားတွေကိုနူတ်နူတ်စင်းပါ 
ကြက်သွန်နီ ကိုနူတ်နူတ်စင်းထည့်ပါ ကြက်သွန်မြိတ်ပါ နဲ့ပါ ရောမွှေပါ 
အရသာအနေနဲ့ ဆား ၊ သကြား ၊ ကြက်သားမှုန့် နယ်ပါ 
ပြီးသွားရင် ခုနခွဲထားတဲ့ငရုတ်ပွရှည်တွေထဲကိုထည့်ပါ 
ပန်းကန်လုံးထဲကို ကြက်ဥနဲ့ကော်မှုန့်ရောပြီး ထည့်မွှေပါ 
ငရုတ်ပွတွေကို ကော်မှုန့်ဖြူးပေးပါ 
ပြီးသွားရင်ဖျောထားတဲ့ ကော်ရည်နဲ့ကပ်ပြီး ဆီပူပူထဲထည့်ကြော်ပါ 
အညိုရောင်လေးတွေဖြစ်လာရင်ရပါပြီ