19 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

🔸🔸ဟင်္သာတ မုန့်ဟင်းခါး🔸🔸

ဟင်္သာတ မုန့်ဟင်းခါး ချက်နည်းတွင် လှို့ဝှက်ချက် နှစ်ခုရှိတယ်။

(၁) ကုလားပဲပြုတ်သည့်အခါ ဆီ၊ နနွင်းမှုန့်၊ ဂျင်း ထောင်းပြီး ထည့်ပါ။ ဆားလုံးဝမထည့်ရ။ ပဲနူးသည့်အခါတွင် ဆားထည့်ပါ။ ပဲနံ့မရတော့ပါ ဆိမ့်သည့်အရသာ ဖြစ်ပါလိမ့်မည်။

(၂) ငါးပြုတ်လျှင် စပါးလင် အရင်းပိုင်းများထောင်းပြီး အိုး၏အောက်မှာထားပြီး ငါးကိုတင်ပါ။ ငံပြာရည်၊ ငရုတ်သီး အပွခြေက် ၃ တောင့်၊ ထန်းလျက်ညို ၂ ခဲထည့်ကာ ပြုတ်ပါ။ ငါးများ နူးလာရင် ဆယ်၍ အအေးခံပါ။ ငါးပြုတ်ရည်ကို စကာနှင့်စစ်ပြီး ပြန်တည်ထားပါ။

ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ဂျင်းထောင်းကာ ဆီသတ်၊ ငရုတ်သီးအရောင်တင်မှုန့်၊ နနွင်းမှုန့်ထည့်ကာ အနံ့မွေးလာရင်ငါးပြုတ်နွှင်ထားတာ တည့်လိုက်ပါ။ ငါးဆီသတ်ရင် ခြေက်မသွားစေရပါ။ ငါးကြော်လို မဖြစ်စေရ။ အရောင်ညီလာလျှင် ငါးဆီသတ်ထဲသို့ ငါးပြုတ်ရေအနည်းငယ် ထည့်ရမယ်။ငါးမွှေ အိအိလေးဖြစ်ပါစေ။ အဲတာက အဓိက။

ပြီးရင် ငါးဆီသတ်ထားတာကို ငါးပြုတ်ရေအိုးထဲသို့ ထည့်ပေးလိုက်။ ဟင်းရည်ဆူလာရင် ဆန်လှော်မှုန့် ရေကျဲကျဲဖျော်ထည့်ပေးနော်။ ကြက်သွန်နီဥ၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်ခတ်ပေးပါက အရသာ ရှိလွန်းသော ဟင်္သာတ မုန့်ဟင်းခါးကို မိသားစု ပျော်ရွင်စွာသုံးဆောင်နိုင်ကြပါစေ။
မူရင်းရေးသားသူကို credit ပေးပါတယ်။

image