1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

မုန့်ညှင်းဟင်းချို

ပါဝင်ပစ္စည်း
မုန့်ညှင်း
ကြက်သွန်နီ
ပုစွန်ခြောက်မှုန့်
ဆား

-မုန့်ညှင်းရွက်လေးတွေကို ချွေပြီး ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ရေမြုပ်သည်ထိ ၅မိနစ်လောက်စိမ်ထားပါမယ် (ဟင်းသီးဟင်းရွက်တိုင်းလိုလို အဲ့လိုလေး ဆားစိမ်ပြီးမှ ရေသေချာဆေးချက်ဖြစ်ပါတယ်)

-အိုးပူထဲကို ဆီလေးအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ပူလာလျှင် ကြက်သွန်နီလေးနွမ်းထိ ဆီသပ်လိုက်ပါမယ်
-ဟင်းချိုအရည် ချက်မှာမို့ ရေများများလေးထည့်ပြီး ဆုပွတ်တဲ့ထိ တည်ထားပါမယ်
-ရေဆူလာရင် မုန့်ညှင်းလေးတွေထည့်လိုက်ပါမယ်
အရသာအတွက် ပုစွန်ခြောက်မှုန့် ၊ဆား လိုသလောက်လေး ထည့်ပြီးချက်ထားလိုက်ပါမယ်
မုန်းညှင်းလေးတွေ နူးပြီဆိုရင်တော့ ချိုချိုလေးနဲ့ သောက်လို့ကောင်းတဲ့ မုန့်ညှင်းဟင်းချိုလေးရပါပြီ

image