နန်းကြီးသုပ် လုပ်စားကြရအောင်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
နန်းကြီး (၂) (၃) ပိဿာ
ကြက်သား (၅၀)(၇၀) ကျပ်သား
ငံပြာရည် ။ ဆား ။ ဟင်းခတ်မှုန့်
ကြက်သွန်ဖြူ (၇) လုံး
ကြက်သွန်နီ (၁၅) လုံး
အရောင်တင်မုန့်
အုန်းနို့ ။ ပဲမှုန့် ။ ဆီ
ကြက်သွန်ဆီချက် ။ သကြား
သံပရာသီး (သို့) ရှောက်သီး
ငရုပ်သီးအကျတ်မှုန့်
မိသားစုနဲ့ အတူတူ များများစားမယ်ဆိုရင် ပိုပြီး လုပ်လို့ရပါတယ်နော်
ပြုလုပ်ပုံအဆင့်ဆင့်
ကြက်သားကို အတုံးသေးသေးလေးတုံးပြီး ဆား။ ဟင်းခတ်မှုန့်တို့ဖြင့်နယ်ပြီး နူးရုံပြုတ်ပါ
ပြီးနောက် ဆီကိုအပူပေးပြီး အရောင်တင်မှုန့်ထည့်ပါ ကျတ်လာပြီဆိုရင် ကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်ဖြူ ကိုထောင်းပြီးထည့်ကာ ဆီသတ်လိုက်ပါ ။ အုန်းနို့အနည်းငယ်ထည့်ပါ (မကြိုက်ရင် မထည့်လို့ရ )
အရသာအတွက် ဆား။အချိုမှုန့်။သကြားအဆင်ပြေအောင်ထည့်ပါ အရသာပြည့်စုံပြီဆိုရင် အိုးချလို့ရပါပြီ
ပြီးနော် ဇလုံကြီးထဲသို့ နန်းကြီးအဖက်ထည့်ပါ ချက်ထားသောကြက်သားအနှစ် ဆီချက် ပဲမှုန့် ငရုပ်သီးမှုန့် သံမရာသီးညှစ်ပြီးနယ်လိုက်လို့ရှိရင်ဖြင့် အရသာရှိတဲ့ နန်းကြီးသုပ်ကို ရရှိပါပြီနော် လျှောက်ရွက်ကြိုက်ရင် ပါးပါးလှီးပြီးထည့်လို့ရပါတယ်နော်
မနက်စာ နေ့လယ်စာ ညနေစာ ဘယ်ချိန်မဆို စားလို့အရမ်းကို အရသာရှိပါတယ်နော်
လူကြီးမင်းတို့အနေနဲ့လည်း လုပ်စားလို့ရအောင် ပို့စ်ကိုရှဲထားကြပါနော်

image