မီးဖိုထဲမှာ မီးဖိုပြီးလို့ ကျန်ခဲ့တဲ့ မီးသွေးပြာ (သို့မဟုတ်) ထင်းမီးပြာ တွေကို အလွယ်တကူ လွှင့်မပစ်လိုက်ပါနဲ့ဦး။ ဘာလို့လဲဆိုတော့ ဒီမီးခိုးရောင် အမှုန့်လေးတွေဟာ တကယ်တော့ အပင်တွေအတွက် အကောင်းဆုံး "သဘာဝ ပိုတက်စီယမ်" ရဲ့ အရင်းအမြစ်တစ်ခု ဖြစ်နေလို့ပါပဲ။ အဲဒါကို မီးဖိုချောင်ကနေ အလကားရတဲ့ မြေဩဇာ လို့တောင် ပြောလို့ရပါတယ်။
ဒီမီးသွေးပြာတွေကို အောက်ပါနည်းလမ်းတွေနဲ့ အကျိုးရှိရှိ အသုံးပြုနိုင်ပါတယ်-
၁။ အပင်များကို အားဖြည့်ပေးခြင်း
ဂုဏ်သတ္တိ။ ။ မီးသွေးပြာမှာ အက်စစ်ဓာတ်နည်းတဲ့ အယ်လ်ကာလိုင်း (အခြေဓာတ်) အာနိသင် အနည်းငယ်ရှိပါတယ်။ ဒါ့အပြင် ကယ်လ်စီယမ် နဲ့ ပိုတက်စီယမ် တို့ပါဝင်တာကြောင့် အပင်တွေကို ခိုင်မာသန်စွမ်းစွာ ကြီးထွားစေပြီး အပွင့်ပွင့်လွယ်စေပါတယ်။
အသုံးပြုနည်း။ ။ အပင်ရဲ့ ပင်စည်ရင်းပတ်လည်မှာ အနည်းငယ်သာ ဖြူးပေးပါ၊ ဒါမှမဟုတ် မြေဆွေးပုံထဲမှာ ထည့်ပြီး ရောမွှေပေးနိုင်ပါတယ်။
သတိပြုရန်။ ။ အရမ်းများသွားရင် မြေဆွေး သို့မဟုတ် မြေထဲက နိုင်ထရိုဂျင် ဓာတ်တွေကို ဖိနှိပ်သွားနိုင်တာကြောင့် နည်းနည်းပဲ ထည့်ဖို့ အကြံပြုလိုပါတယ်။
၂။ စိတ်အနှောင့်အယှက်ပေးသော ပိုးမွှားများကို ကာကွယ်ခြင်း
ပိုးမွှားများ။ ။ သင့်ဥယျာဉ်ထဲမှာ လိပ်ပြာပိုး၊ ပိုးကောင် သို့မဟုတ် ခရု/ပက်ကျိ စတဲ့ အကောင်တွေက အပင်တွေကို ဒုက္ခပေးနေတယ်ဆိုရင်...
အသုံးပြုနည်း။ ။ စိုက်ခင်းပတ်လည်မှာ မီးသွေးပြာကို ပါးပါးလေး ဖြူးပေးပါ၊ ဒါမှမဟုတ် အပင်ရဲ့ အရွက်တွေပေါ်မှာ ခပ်ပါးပါးလေး ဖြူးပေးနိုင်ပါတယ်။
အာနိသင်။ ။ မီးသွေးပြာက ပိုးကောင်တွေရဲ့ ခန္ဓာကိုယ်ထဲက အစိုဓာတ်ကို စုပ်ယူ နိုင်တဲ့အတွက် သူတို့ဟာ အဲ့ဒီနေရာမှာ ဆက်ပြီး မနေနိုင်တော့ဘဲ ထွက်ပြေးသွားပါလိမ့်မယ်။
လူတော်တော်များများက တန်ဖိုးမရှိဘူးလို့ ထင်ထားတဲ့ ဒီမီးခိုးရောင်အမှုန့်လေးတွေဟာ တကယ်တမ်းတော့ သင့်အိမ်တွင်းအပင်တွေနဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက်တွေကို ကောင်းကောင်း အထောက်အကူပြုနိုင်ပါတယ်။
စမ်းကြည့်လိုက်ပါ! ဘာမှ မဆုံးရှုံးဘဲ အကျိုးကျေးဇူးတွေပဲ ရပါလိမ့်မယ်။