အိမ်မှာ အလွယ်တကူနဲ့ လုပ်စားလို့ရတဲ့ #ရှောက်ယိုထိုးနည်းလေးပါ  
"ပါဝင်ပစ္စည်းများ"... 
* ရှောက်သီး.. - ၂ လုံး 
* ဆား - အနည်းငယ်  
* ထန်းလျက် - ၂၅ ကျပ်သားခန့် 
* နွယ်ချိုမှုန့် - ၁ ဇွန်း (မထည့်လည်းရ) 
* ရေ - အနည်းငယ်  
ပြုလုပ်နည်း......... 
ရှောက်သီးကို ဆားနဲ့ပွတ်ပြီး ၂ နာရီခန့် ထားထားပါ။ 
ပြီးရင် ရေဆေး ၄ ခြမ်းပိုင်းပြီး အစေ့ထုတ် ပါးပါးလှီးထားပါ။ 
ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ၅ မိနစ်ခန့်ပြုတ်ထားပါ။ 
ပြီရင် ဆယ်ထုတ်ပါ။ 
အိုးထဲ ထန်းလျက်အရင်ကျိုပါ။ 
ဆူလာရင် ရေစစ်နဲ့စစ်ပြီး ပြန်ကျိုပါ။ 
ပြီးရင် ရှောက်သီးထည့်ကျို ဆားအနည်းငယ် ထည့်ပါ။ 
ညောင်စေးတဲ့အထိ ကျိုပေးပါ။ 
အရသာက နည်းနည်းခါးပါတယ်။ 
အအေးခံပြီရင် လေလုံဗူးထဲထည့်ပြီး 
ရခေဲသတျတောထဲ သိမျးထားပါ။ 
၅ ရက်လောက်နေရင် စားကြည့် မခါးတော့ပါဘူးနော်။ 
ထိုးနည်းက အများကြီးပါ ကြိုက်သလိုထိုးနိုင်ပါတယ်နော်...။ 
#credit - ဆွေဇင်  
#ဟင်းချက်နည်း
 
         
 
		  
		 
		 
		 
                